Πως να φτιάξεις χαρταετό που να πετάει...

Διαβάστε τις οδηγίες για την κατασκευή του πατροπαράδοτου χαρταετού..
Αν πάλι δυσκολεύεστε, επικοινωνήστε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που είναι ειδικός...
Τι θα χρειαστείτε:

 3 βέργες από ελαφρύ ξύλο, μήκους 80 εκατοστών η καθεμία, λεπτό σύρμα, γερό σπάγκο, χαρτί ή νάιλον, χρωματιστό χαρτί σε κομμάτια για την ουρά και λίγη κολλητική ταινία. Πώς θα φτιάξετε τον χαρταετό: Ενώνετε τις τρεις βέργες στο κέντρο τους και κάνετε από μία μικρή εγκοπή σε κάθε άκρο τους για να στερεωθεί καλύτερα το σύρμα. Αφού τις δέσετε με σπάγκο στο κέντρο όπου ενώνονται (και αφήσετε περίπου μισό μέτρο σπάγκου να κρέμεται), περνάτε το σύρμα περιφερικά, στερεώνοντάς το στις εγκοπές, ώστε να σχηματιστεί ο εξαγωνικός σκελετός του αετού.
Στην συνέχεια ακουμπήστε τον σκελετό πάνω στο χαρτί και κόψτε το χαρτί αφήνοντας μερικά εκατοστά περιθώριο, για να το διπλώσετε και να το κολλήσετε στην πίσω πλευρά του χαρταετού.
Σε δύο διπλανά άκρα του χαρταετού, στερεώστε δύο ίσου μήκους κομμάτια σπάγκου. Το μήκος θα πρέπει να είναι ίσο με το μήκος μισής βέργας. Ενώνετε τα δύο κομμάτια σπάγκου ώστε να «κολλήσετε» εκεί την ουρά, η οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το μήκος του χαρταετού. Πάνω στον σπάγκο της ουράς, δέστε χρωματιστά χαρτιά, σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών μεταξύ τους.
Τώρα δέστε δύο ακόμη κομμάτια σπάγκου στα ακριβώς απέναντι άκρα του χαρταετού, και ενώστε τα με τον σπάγκο που αφήσατε να κρέμεται από το κέντρο. Αυτά τα κομμάτια σπάγκου είναι τα «ζύγια» του χαρταετού, τα οποία παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο για μια επιτυχή πτήση, και θα πρέπει να σχηματίζουν ισοσκελές τρίγωνο. Όταν ενώσετε τα τρία κομμάτια σπάγκου, δένετε στο σημείο ένωσης την καλούμπα και ο χαρταετός σας είναι έτοιμος.( in2life.gr)

Σχόλια