ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΡΩΝΑ ΣΟΙΜΠΛΕ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Η ειρωνική σας δήλωση για την έστω και με καθυστέρηση αντίδραση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριε Σόιμπλε, δεν σας τιμά. Και αν εσείς δηλώσατε «Δεν ξέρω κανέναν κ. Σόιμπλε που θα έκανε τέτοιο πράγμα. Ίσως ο Έλληνας Πρόεδρος να παράκουσε κάτι», εμείς σας γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όπως και τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που προσπαθείτε με κάτι νεόκοπους άκαπνους συμμάχους σας, να επιβάλετε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Είστε ο υπουργός μιας χώρας που προκάλεσε δύο παγκόσμιους καταστροφικούς πολέμους με εκατομμύρια θύματα και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Μιας χώρας που χρεοκόπησε τρεις φορές και με την βοήθεια άλλων χωρών κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει τώρα ο οικονομικός χωροφύλακας της Ευρώπης. Είστε ο υπουργός οικονομικών μιας χώρας που στραγγαλίζει οικονομικά τις άλλες χώρες και στην ουσία διεξάγει ένα άλλο οικονομικό πόλεμο που στο τέλος ίσως αποβεί και εις βάρος της και τότε να δούμε τι θα έχετε να πείτε.
Διότι εξαθλιώνοντας τους λαούς των άλλων χωρών εσείς που παράγετε που θα πουλάτε τα προϊόντα σας;
Κάποτε η Αμερική, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1947, εκπόνησε το σχέδιο Μάρσαλ και βοήθησε οικονομικά της χώρες της Ευρώπης αλλά και η ίδια η Αμερική βοηθήθηκε από αυτό διότι αυξήθηκε η παραγωγή, μειώθηκε η ανεργία και γενικά στάθηκε στα πόδια της, επιτυγχάνοντας δύο στόχους: αφενός στην τόνωση των οικονομιών των χωρών που έλαβαν την οικονομική βοήθεια, που με τα δάνεια που έλαβαν χρηματοδότησαν έτσι τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο αγορές τους και αφετέρου, εξυπηρετήθηκε άμεσα την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που επιθυμούσε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περιέλθουν οι χώρες αυτές, εξαιτίας ανέχειας, στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης.
Και μπορεί μεν τώρα κύριε Σόιμπλε, οι συνθήκες να είναι διαφορετικές και οι χώρες της Ευρώπης, ειδικά του νότου, να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που προσπαθείτε να επιβάλλετε, οι λαοί όμως αγανακτούν και ξεσηκώνονται εναντίον της Χώρας σας, οι δε δημοσκοπήσεις, ειδικά στη χώρα μας στρέφονται προς τα αριστερά, ψάχνοντας εκεί την λύση, όχι από ιδεολογία αλλά από αντίδραση.
Επίσης κύριε Σόιμπλε, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι, ειδικά για τη χώρα μας, της οφείλετε κάποιο δάνειο (αρκετά εκατομμύρια ευρώ) που η χώρα σας με το έτσι θέλω πήρε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και το οποίο ποτέ δεν το επιστρέψατε όπως και κάποιες αποζημιώσεις για τις ζημίες και τα θύματα που προκαλέσατε κατά τη διάρκεια του πολέμου και τις οποίες μανιωδώς αρνείστε να καταβάλλετε, αν και στις άλλες χώρες οι κυβερνήσεις σας το έπραξαν κατά το παρελθόν.
Αυτά κύριε Σόιμπλε θα πρέπει να τα γνωρίζετε από τη θέση που είστε και να μην ειρωνεύεστε τον Αρχηγό ενός Κράτους που το θεωρείτε σύμμαχό σας και φίλο σας. Διότι μπορεί οικονομικά να υποφέρουμε, αλλά αυτό δεν μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε και μνήμη αλλά και καρτερία για να αντιμετωπίσουμε τη κρίση που εσείς προκαλείτε με την αλαζονική συμπεριφορά σας.
Και ο καιρός έχεις γυρίσματα, που λέμε και εμείς εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Σχόλια

  1. Ας το συνειδητοποιήσουμε,όποιος δε το βλέπει είναι τυφλός,μας έχουν σκλαβώσει,είμαστε δούλοι πια μέσα στην ίδια μας τη πατρίδα.Μας έχουν πηδ..... και μας πηδ.....κανονικότατα εγχώριοι και αλλοδαποί,ζούμε μέρες στυγνής συσκότισης και πληροφοριών,ζούμε εποχή δικτατορίας κοινοβουλευτισμού,αποικιοκρατικές αντιλήψεις σε μια χώρα της Ευρώπης.ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ,ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.