ΟΛΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Τελικά τα έχουμε δει όλα, αυτά τα δυο τελευταία χρόνια; Είναι δυο χρόνια που πέρασαν τόσο γρήγορα αλλά άφησαν πάνω μας τόσα σημάδια που είναι σα να πέρασε μια δεκαετία. Σ’ αυτά τα δυο χρόνια ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου είδαμε πολλούς σωτήρες να «αγωνίζονται» για να σώσουν την Ελλάδα.
Συνεχής αγώνας, όπως μας έλεγαν, για τη σωτηρία. Πως γινόταν όμως και πήγαινε η κατάσταση από το κακό στο χειρότερο παρόλο τον αγώνα τους;
Πως γινόταν κάθε φορά να μας σώζουν, ο λαός όμως να εξαθλιώνεται και η Ελλάδα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Έκοψαν μισθούς, μείωσαν συντάξεις, έκλεισαν καταστήματα απολύθηκε κόσμος, εξαθλιωθήκαν οικογένειες, πήραν φόρους από κατατρεγμένους, απείλησαν με διακοπή ρεύματος την ελληνική κοινωνία. Με το πρόσχημα ότι σώζουν την Ελλάδα.

Κάθε φορά έβγαιναν οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Σώζουμε την Ελλάδα», ως ήρωες αρχαίας τραγωδίας λέγοντας ότι αγωνίζονται για το καλό μας και ότι όλα αυτά τα τραβάνε για μας, για μας!!!!. Και έκλαιγαν και οδύρονταν. Για μας; Γιατί; Από τι ήθελαν να μας σώσουν; Από μια κατάσταση την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν, μια κατάσταση που οι ίδιοι εξέθρεψαν;

Επειδή όμως όπως φαίνεται οι υπάρχοντες πολιτικοί είναι ηθοποιοί όχι στο Εθνικό θέατρο αλλά σε μπουλούκι, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε γι’ αυτή την κατάσταση. Μας τρομοκράτησαν και μας τρομοκρατούν ακόμα για να συμφωνήσουμε σε όλα.

Πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ, πρέπει να μείνουμε στην ευρωζώνη, μας λένε αν φύγουμε από το ευρώ και γυρίσουμε στη δραχμή, θα χαθούμε, θα καταστραφούμε θα γυρίσουμε τριάντα, σαράντα, πενήντα χρόνια πίσω (ανάλογα ποιος το λέει) χθες άκουσα ότι αν φύγουμε από το ευρώ, θα έχουμε ρεύμα μόνο για τρεις!!!!! μήνες. Φοβερό.

Και αφού οι προηγούμενοι προσπάθησαν να μας «σώσουν» περίπου 4 φορές, αλλά δεν τα κατάφεραν, η παράσταση κατέβηκε ως αποτυχημένη. Στη συνέχεια στο ίδιο θέατρο ανέβηκε καινούργια παράσταση «Ενωμένοι για να σώσουμε την Ελλάδα». Ο θίασος έχει καινούργιο πρωταγωνιστή διεθνούς ρεπερτορίου, με τους ίδιους όμως αποτυχημένους ηθοποιούς της πρώτης παράστασης με μερικές μόνο πινελιές αλλαγών. Θιασάρχες της νέας παράστασης ανέλαβαν τώρα τρεις ώστε την ευθύνη της επιτυχίας η αποτυχίας, να την επωμιστούν τρεις και όχι ένας.

Αναγκαστικά λοιπόν βγήκε όλος ο θίασος επί σκηνής, ο καθένας από τους τρεις έπρεπε να έχει το δικό του ρόλο, ο ένας το ρόλο του «πατριώτη» όπως κάνει τόσα χρόνια, ο άλλος (αυτός που δυο χρόνια πιστεύαμε ότι δε θα συμμετάσχει σ’ αυτό το θίασο), το ρόλο του «αντιστασιακού», αυτού που βάζει κόκκινες γραμμές αντίστασης οι οποίες όμως αποδεικνύονται ροζ, ενώ ο τρίτος ο αποτυχημένος πρωταγωνιστής του προηγούμενου θιάσου τον ρόλο του «υπάκουου» (έχει λερωμένη τη φωλιά του) σε ότι πει ο καινούργιος πρωταγωνιστής «για το καλό της Ελλάδος» .

Και ξεκίνησε πάλι η παράσταση, σας σώζουμε, αλλά πρέπει να κοπεί εκείνο το άλλο συζητάμε με την τρόικα αλλά δεν ακούνε, πρέπει να τους πείσουμε, να βρούμε ισοδύναμα, δε θα δεχθούμε άλλες μειώσεις, θα τους πούμε ως εδώ και μη παρέκει, ο λαός πάνω από όλα κλπ (μέσα στο δράμα).Φτάσαμε στην τελική διαπραγμάτευση, το δράμα σε όλο του το μεγαλείο. Ο λαός (εμείς) πάλι μέσα στην τρέλα.

Αρχίζουν τα ίδια πάλι, δε θα δεχθούμε περικοπή του 13ου και 14ου μισθού θα αντισταθούμε, συσκέψεις επί συσκέψεων με τα επιτελεία τους, με τους συμβούλους τους, «αγωνίζομαι με τη λερναία ύδρα αλλά κάθε φορά που κλείνω μια πληγή ανοίγει άλλη», μας είπε ο ηθοποιός στο ρόλο του Υπουργού Οικονομικών (αποτυχημένος από τον προηγούμενο θίασο) και ξαναμπήκε μέσα για να «συνεχίσει» τον «άνισο» αγώνα του.

Ο άλλος πριν μπει να «συσκεφθεί» με τους συνεργάτες του στα γραφεία του κόμματος λέει με δραματικό τόνο (για να πάρει το χειροκρότημα των θεατών), «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω». τώρα το χειροκρότημα;

Ο επόμενος για να βγάλει τον «πατριώτη» που κρύβει μέσα του λέει, «Η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρώπη. Όλοι αυτοί οι εκβιασμοί που ασκούνται, είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στο ρ/σ Radio 9 για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, διαμηνύοντας πως «έχουμε περισσότερη εθνική κυριαρχία από όσο πιστεύουν κάποιοι» «και θα δουλέψουμε μαζί με τον ελληνικό λαό για να ξαναγίνει η χώρα απολύτως ελεύθερη και κυρίαρχος στον τόπο».

Και συνεχίζουν την τρομοκρατία για να περάσουν όλα τα μέτρα που θα δεσμεύσουν τη ζωή μας για πάρα πολλά χρόνια. Όλα γίνονται για την καταρράκωση του ηθικού του λαού, να φοβάται, να τον κάνουν να αισθανθεί ότι αυτός φταίει για την κατάντια της Ελλάδας και όχι διαχρονικά όλες οι πολιτικές ηγεσίες.

Ήταν να γίνει η σύσκεψη με τους θιασάρχες τη Δευτέρα μετά το έκαναν Τρίτη και τώρα Τέταρτη, αφού συζητήσει ο «πρωταγωνιστής» με την τρόικα, θα πάρουν τα μέτρα οι θιασάρχες να τα «διαβάσουν» και να τα «συζητήσουν» με τους επιτελείς τους. Να μας εντυπωσιάσουν!!!! ότι συσκέπτονται για μας. Εγώ θα το έλεγα, να φάνε πίτσες και σουβλάκια όλοι μαζί και μείς να νομίζουμε ότι συζητάνε.

Δεν πιστεύω τίποτα, δεν τους πιστεύω πια, με δουλεύουν, με κοροϊδεύουν με αισχρό τρόπο, τα έχουν όλα συμφωνήσει, τα έχουν όλα υπογράψει και μας παραδίδουν σιδηροδέσμιους στους «εταίρους μας» και μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο. Με την αναβολή από σήμερα αύριο φθάνουν τον κόσμο τα όρια του ώστε να πει τελειώστε επιτέλους και ας γίνει ότι θέλει, μόνο τελειώστε, τελειώστε!!!!!!.

Σας βαρέθηκα κύριοι, σας σιχάθηκα είστε μέλη ενός αποτυχημένου θιάσου, ενός θεάτρου σκιών (όχι του Καραγκιόζη αυτός είναι σοβαρός), ένα μπουλούκι που γυρίζει προσπαθώντας να βρει θεατές να το χειροκροτήσουν. Και τώρα σας καταλάβαμε γιατί αναγκαστήκατε να βγείτε όλοι πάνω στη σκηνή, εκτεθήκατε. Είστε τόσο αποτυχημένοι που δεν αξίζετε πια ούτε την λύπηση μας.

Σταματήστε πια κατεβάστε και αυτή την παράσταση απέτυχε, οι θεατές σας έχουν γυρίσει την πλάτη, είστε ανίκανοι ακόμα και να κοροϊδεύετε το κοινό σας, αλλάξτε επάγγελμα.

Σχόλια