Η Ελλάδα πρέπει να έχει την Ισλανδία ως πρότυπο για να σώσει την οικονομία της


Η Ελλάδα συνεχίζει να πέφτει βαθύτερα στο τέλμα της οικονομικής λιτότητας, ανεργίας και να εξαρτάται από την Τρόικα για την οικονομική της διάσωση..
Ένα έθνος η Ισλανδία, το οποίο επέλεξε να πολεμήσει τις τράπεζες μετά την πιστωτική κρίση του 2008, έχει αρχίσει να εξέρχεται από την κατάθλιψη μόλις τρία χρόνια αργότερα .
Στις 17 Φεβρουαρίου, η Fitch (εταιρεία αξιολόγησης) αναβάθμισε το κυρίαρχο έθνος της Ισλανδίας, και υπό την προϋπόθεση ότι η πρώην υπό πτώχευση χώρα έχει σταθερή προοπτική να προχωρήσει στη ζώνη του ευρώ.

ΙCELAND RATINGS RAISED TO INVESTMENT GRADE BY FITCH
FITCH UPGRADES ICELAND TO 'BBB-'; STABLE OUTLOOK
FITCH DOES NOT EXPECT ICELAND TO SLIP BACK INTO RECESSION
FITCH SAYS ICELAND GOVERNMENT DEBT PEAKED AT 100% OF GDP IN '11
Η ανάκαμψη και αναβαθμίση της οικονομίας της Ισλανδίας, είναι το αποτέλεσμα ενός λαού ο οποίος δεν ενέδωσε στις τράπεζες και στις πολιτικές πιέσεις, για να δανειστεί περισσότερα χρήματα και να πληρώσει τα χρέη που προκύπτουν μέσα από τις πρακτικές των ξένων τραπεζών.... Αντ 'αυτού, η Ισλανδία κυνήγησε τράπεζες και τραπεζίτες για απάτη, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν πολλοί από αυτούς για οικονομικά εγκλήματα.
Οι δράσεις αυτές στην Ισλανδία έφεραν μια σοβαρή ύφεση και δύσκολες ημέρες για τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, αλλά πέτυχαν να καθαρίσουν μεγάλο μέρος των χρημάτων του χρέους και κακές πολιτικές που είχαν δημιουργήσει μια ψεύτικη φούσκα  ευημερίας και της ανάπτυξης. Με την διαγραφή πολλών από αυτά τα χρέη τώρα, η Ισλανδία είναι σε θέση να δημιουργήσει μια σταθερή οικονομική βάση, και να προχωρήσει σε μια σταθερή οικονομία.
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πρέπει να δουν σαν πρότυπο την Ισλανδία, και να αναγνωρίσουν τα οφέλη της αθέτησης του χρέους τους, καθαρίζοντας τις κακές επιλογές των ηγετών τους και των τραπεζών που έγιναν κατά την τελευταία δεκαετία. Οι τρέχουσες συζητήσεις στην Ελλάδα κατευθύνονται πρωτίστως σε δανεισμό περισσότερων χρημάτων, για να αποπληρώσουν τα δάνεια σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, αλλά το έθνος είναι ήδη σε δεινή ύφεση με ελάχιστες πιθανότητες βελτίωσης . Τα πακέτα διάσωσης από την τρόικα αυξάνουν τα μέτρα λιτότητας για το λαό της Ελλάδα, αλλά με αυτή την ύφεση, τις περικοπές και την ανεργία στο 50% στους νέους, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πάρουν όσο και να ξεζουμίσουν...
Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές για το μέλλον της χώρας τους και το μέλλον της οικονομίας τους. Μπορούν να ακολουθήσουν την διαδρομή χωρών όπως η Αργεντινή, η οποία δανείστηκε από το ΔΝΤ και παρέμεινε σε ύφεση για πάνω από μια δεκαετία υπό την πίεση της λιτότητας και το μαζικό ενδιαφέρον από τις παγκόσμιες τραπεζίτες. Ή μπορεί να δεχθεί την χρεοκοπία ως βιώσιμη εναλλακτική λύση, και όπως η Ισλανδία να "παίρνουν τα φάρμακά" τους για μερικά χρόνια, για να καθαρίσουν το βρώμικο χρήμα, και να αρχίσουν και πάλι με ένα ισχυρό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα γίνει η ανοικοδόμηση.
(Άρθρο του Εxaminer.com)


Σχόλια