Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΗΚΕ (ΓΝΩΣΤΟΙ – ΑΓΝΩΣΤΟΙ)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Την τελευταία διετία, στις συγκεντρώσεις, στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, των «αγανακτισμένων», στις μεγάλες εκδηλώσεις του Οκτωβρίου στο Σύνταγμα, όπως και στην προχθεσινή (12-02-12), συγκέντρωση γίναμε μάρτυρες μετατροπής, ειρηνικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών, σε τρομοκρατικές εκδηλώσεις.
Ενώ οι πολίτες συγκεντρωμένοι, εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στα προωθούμενα από την κυβέρνηση δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, εισβάλλουν κάθε φορά, στις συγκεντρώσεις οι περίφημοι «γνωστοί- άγνωστοι» που εμφανίζονται από το πουθενά. Ποτέ εδώ και τόσα χρόνια, κανένας δε μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση τους, ούτε η Αστυνομία!!!!!.


Οι δυνάμεις της Αστυνομίας επικεντρωμένες στην προστασία των βουλευτών, βρίσκονται γύρω από το κοινοβούλιο για να τους «προστατεύσουν» από διαδηλωτές, οι οποίοι θέλουν απλά να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους. Όταν βλέπεις άτομα κάθε ηλικίας ακόμα και μωρά στα καρότσια (εγώ τα είδα), δε θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις, ότι ο σκοπός των διαδηλωτών δεν είναι να καταστρέψουν, αλλά να διαμαρτυρηθούν. Εξάλλου σύμφωνα με το άρ.11 του Συντάγματος "Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα»

Οι αστυνομικές δυνάμεις λοιπόν, αντί να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα, προσπαθούν να τους αναγκάσουν να φύγουν. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση δε θέλει, δεν επιθυμεί μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πάντα υπάρχει ο «κίνδυνος», μια ήσυχη διαδήλωση να γίνει ογκώδης και να επηρεάσει ψυχολογικά τους βουλευτές και να μην ψηφίσουν μέτρα που αλλάζουν δραματικά τη ζωή μας. Η Αστυνομία πρέπει να τους διαλύσει με κάθε τρόπο ώστε οι ειρηνικοί διαδηλωτές, να βάλλουν καλά στο μυαλό τους ότι αν πάνε εκεί υπάρχει κίνδυνος και να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους.

Και πως γίνεται αυτό; όταν εμφανίζονται αυτοί (οι γνωστοί άγνωστοι), η Αστυνομία παραμένει διακριτικά αμέτοχη (το είδα) με αποτέλεσμα να εισέρχονται στη συγκέντρωση και να προκαλούν επεισόδια (πετώντας βόμβες μολότοφ η σπάζοντας ότι βρουν μπροστά τους), δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην Αστυνομία να επέμβει και που καταλήγουμε; στη άκριτη ρίψη χημικών μέσα στο πλήθος (που τυχαίνει να βρίσκεται ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και Αστυνομία) και σε Αστυνομικούς οι οποίοι κτυπάνε αδιακρίτως όποιον πολίτη βρεθεί στο δρόμο τους, ενώ οι «γνωστοί - άγνωστοι», συνεχίζουν να καταστρέφουν και να καίνε τα πάντα χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.

Στο τέλος η Αστυνομία και αφού οι γνωστοί – άγνωστοι έχουν διαλύσει τα πάντα, με επιθέσεις εναντίον τους, τους αφήνει να εξαφανιστούν στους γύρω δρόμους.

Είναι δυνατόν μετά από τέτοια γεγονότα, να υπάρχουν λίγες προσαγωγές και από αυτές ελάχιστες να μετατρέπονται σε συλλήψεις; Προσέξτε στις 14 Φεβ 12 προσήχθησαν 92 και συνελήφθησαν 79 (onalert.gr). Βέβαια ποτέ δε μαθαίνουμε, τι γίνεται με αυτούς που προσάγονται σε δίκη.
Είναι δυνατόν η Αστυνομία να μην μπορεί να τους συλλάβει, ή να περιορίσει έστω την δράση τους; Μετά από τόσα χρόνια μπορεί να είναι ακόμα άγνωστοι; Πληροφορίες για τη δράση τους δεν έχει η Αστυνομία; Εδώ κατελήφθη το κτίριο της Νομικής και ουδείς ενδιαφέρθηκε. Εκ των υστέρων βέβαια οι ευθύνες πήγαιναν από τον ένα στον άλλο. Οι πολιτικοί μας διακρίνονται στο άθλημα της αντισφαίρισης.

Ποιο είναι το σχέδιο της Αστυνομίας εδώ και χρόνια για να αποτρέψει τέτοιου είδους καταστάσεις; Δεν διδάσκεται από τα λάθη της; Σε κάθε μεγάλη συγκέντρωση τα αποτελέσματα είναι πάντα τα ίδια, τραυματισμοί, καμένα μαγαζιά, λεηλασίες σπασμένα τα πάντα.

Είναι δυνατόν η Αστυνομία αντί να προστατεύει τους πολίτες, από τους κουκουλοφόρους, να τους δέρνει και να ρίχνει χιλιάδες χημικά, λες και βρίσκονται σε πόλεμο και έχουν απέναντί τους τον εχθρό; Αυτά τα χρήματα δεν τα υπολογίζει κανένας; Όταν η κάθε χειροβομβίδα δακρυγόνου κοστίζει περίπου 40 – 50 ευρώ;

«Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς αξιωματικών της Αστυνομίας, μόνο τα δακρυγόνα και οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου κόστισαν πάνω από 240.000 ευρώ, ενώ μία μέρα μετά έγινε παραγγελία νέων που κοστολογείται στα 900.000 ευρώ!» (εφημ. Παρασκευή +13 09-07-2011). Υπάρχουν χρήματα για την καταστολή διαδηλώσεων και περικόπτουν χρήματα από μισθούς και συντάξεις;

Ποιος κατευθύνει τους άνδρες των ΜΑΤ, ωστε να έχουν αυτή τη συμπεριφορά; Τι είδους εκπαίδευση υφίστανται; Η εκπαίδευσή τους τι περιλαμβάνει; Δεν εκπαιδεύονται για να διατηρούν την ψυχραιμία τους; Απέναντι τους βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται ως αντιδιαδηλωτές και να πετούν πίσω πέτρες η αντικείμενα που ρίχνουν οι κουκουλοφόροι ή να ρίχνουν τα χημικά στα κεφάλια των ειρηνικών διαδηλωτών; με ποιο σκοπό; Σκοπός είναι η διάλυση των διαδηλώσεων;

Ποια προστασία παρέχει η Αστυνομία στους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες, όταν αυτοί γίνονται έρμαιο στις ακραίες εκδηλώσεις, των γνωστών – αγνώστων, των κουκουλοφόρων, των νεαρών, των αντεξουσιαστών κλπ (όπως αναφέρονται κατά καιρούς στα ΜΜΕ). Δε μπορεί να υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών και ταυτόχρονα την σύλληψη των «γνωστών – αγνώστων»;

Ποια προστασία παρέχει η Αστυνομία στους επιχειρηματίες του Κέντρου της Αθήνας όταν μετά από κάθε συγκέντρωση, οι καταστηματάρχες «μετρούν τις πληγές τους» από τις καταστροφές και τις λεηλασίες στα καταστήματά τους και πολίτες στέλνονται χτυπημένοι στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Δεν έχει ευθύνες το κράτος αφού δεν μπορεί να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών;

«Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΕΒΕΑ, το εκτιμώμενο συνολικό κόστος στην διαδήλωση της 12ης Φεβρουαρίου, ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και οι ζημιές αφορούν τόσο καταστροφές κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού τους όσο και κλοπές εμπορευμάτων. Συνολικά 170 επιχειρήσεις επλήγησαν από τα επεισόδια, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των ζημιών». Ποιος θα πληρώσει για να αποκατασταθούν αυτές οι ζημιές; Για τους υπαλλήλους που θα μείνουν άνεργοι;

Πως θα μπορέσουν οι επιχειρηματίες να στήσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους, όταν η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση και γνωρίζουν ότι τα καταστήματα τους θα είναι πάλι στόχος των «γνωστών – άγνωστων» στη επομένη διαδήλωση; Και η Πολιτεία πάλι δε θα τους προστατεύσει.

Ευθιξία δεν υπάρχει σ’ αυτόν τον τόπο; Πόσο θράσος μπορεί να έχει ο Υπουργός (κατ’ επίφαση) Προστασίας του Πολίτη, να βγαίνει για μια ακόμα φορά να μιλά για οργανωμένα συμφέροντα (τα οποία για μια ακόμα μια φορά δε μπόρεσε να κτυπήσει) και να κατηγορεί όλους τους άλλους (κόμματα κλπ) τη στιγμή που για μια ακόμα φορά η Αθήνα κάηκε και η Αστυνομία απέτυχε οικτρά, στο να αποτρέψει την καταστροφή της.

Και να δηλώνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας: «Το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονήθηκε αφορούσε την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των διαδηλωτών, να υπάρξει απρόσκοπτη προσέλευση - αποχώρηση των βουλευτών και η προστασία των δημοσίων κτιρίων και της ιδιωτικής περιουσίας ωστόσο προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι όταν καταστρέφονται περιουσίες».

Το μόνο που επετεύχθη από τα παραπάνω ήταν η απρόσκοπτη προσέλευση - αποχώρηση των βουλευτών (για να εκτελέσουν την Ελλάδα), τα υπόλοιπα δε χρήζουν σχολιασμού. Η Αθήνα κάηκε κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ το έχετε καταλάβει; Άνθρωποι σαν και μένα (ευτυχώς δεν είχα αναπνευστικά προβλήματα) βρέθηκαν ανάμεσα σε δακρυγόνες βόμβες που ρίπτονταν αδιάκριτα. Έξι χιλιάδες αστυνομικοί τι προστάτευαν; (Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας. skai.gr).

Δεν έχετε καμία ευθύνη; Τουλάχιστον εσείς Αρχηγέ ως ένστολος, θα έπρεπε να έχετε αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας και να παραιτηθείτε (πράγμα που δεν περιμένουμε από έναν πολιτικό). Βλέπετε ότι οι πολιτικοί δεν αναλαμβάνουν ποτέ ευθύνες.

Τα δε κανάλια μένουν μόνο στα επεισόδια και στις καταστροφές, κάνοντας αναλύσεις γι’ αυτά, χωρίς να κάνουν λόγο για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την προδοσία της Ελλάδος από ανθρώπους οι οποίοι έχουν ορκιστεί να την προστατεύουν.

Βλέπεις τέλος, υποταγμένους πολιτικούς, να καταδικάζουν ανερυθρίαστα και «απερίφραστα», για μια ακόμα φορά, τα έκτροπα πηγαίνοντας για ύπνο στις ασφαλείς κατοικίες τους, αφού έκαναν το καθήκον τους υποθηκεύοντας την Ελλάδα για πολλά πολλά χρόνια. Και να σε πιάνει νευρικό γέλιο μαζί με κλάμα (κλαυσίγελος) βλέποντας τον «μελλοντικό πρωθυπουργό» (όπως του αρέσει να λέει) να απειλεί «Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω». Αίσχος κύριοι.

Και μια τελευταία ερώτηση και δεν περιμένω απάντηση, γιατί οι γνωστοί – άγνωστοι δε δημιουργούν επεισόδια τέτοιας έκτασης μόνοι τους; Όταν δηλαδή δεν υπάρχουν συγκεντρώσεις;

Ο Παν. Γεωργόπουλος είναι Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Σχόλια