Νομοθετική διάταξη για το ξεπούλημα των Αirbus...

Μετά τον καταιγισμό άρθρων και αποκαλύψεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά κύριο λόγο από ιστολόγια, το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να νομιμοποιήσει το ξεπούλημα των τεσσάρων αεροσκαφών Αirbus .
Το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του της 5.1.2012, μετά από εισήγηση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Υποδομών, ενέκρινε ομόφωνα
την απόφαση της ΔΕΑΑ για την ολοκλήρωση του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, με αντικείμενο την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών...
Παράλληλα το υπουργικό συμβούλιο για να "δέσει το γλυκό" και για να νομιμοποιηθεί το ξεπούλημα, θα φέρει το θέμα στην βουλή με σχετική διάταξη στο κατεπείγον νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη, 10.1.2012.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:
Ανακοίνωση τύπου για δημοσιεύματα για τα airbus
Επειδή, παρά την αναλυτική ανακοίνωση της γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων (ΔΕΑΑ) για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών που ανήκουν στο Δημόσιο και χρησιμοποιούσε η παλιά Ολυμπιακή Αεροπορία πριν την ιδιωτικοποίησή της επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, εξακολουθούν να υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα και σχόλια που αγνοούν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής, γίνονται επιπροσθέτως γνωστά τα εξής:
Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της 5.1.2012, μετά από εισήγηση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Υποδομών, ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της ΔΕΑΑ για την ολοκλήρωση του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών που ακινητοποιήθηκαν το 2008 και την κατακύρωση στον πρώτο πλειοδότη.
Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα το θέμα να εισαχθεί με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης στη Βουλή και σχετική διάταξη να περιληφθεί στο κατεπείγον νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη, 10.1.2012.

Υ.Γ
Είμαι περίεργος να δω, την στάση των κομμάτων της  αντιπολίτευσης..

Σχόλια

  1. Ο θρασύς ΥΠΟΙΚ ξέρει ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι για τα πανηγύρια,που βάζουν την ουρά στα σκέλια και θέλει να τους ψαρώσει.
    Για να δούμε θα διαβάσει κανείς από αυτούς, κανένα άρθρο από αυτά που έχουν γραφεί τις τελευταίες ημέρες, για να αντλήσει επιχειρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aristos, να μην έχεις καμμία περιέργεια.
    Θα πιούν και πάλι το αμίλητο νερό, γιατί όλοι είναι στο κόλπο.
    Αντε κάτι να ψελλίσει η αριστερά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρανομίες νομιμοποιούνται μόνο απο και προς όφελος των παράνομων που τις εκτελούν.
    Οι "νόμοι" που περνάνε παράνομοι δεν γίνονται δεκτοί παρα μόνο απο κοινωνίες οι οποίες εχουν υποβληθεί σε μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου.
    Τι λέτε εσείς?. Μηπως έφτασε ο κόμπος στο χτένι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ειχαν πουλησει τα αεροσκαφη αυτα, σαν ανταλλακτικα, θα ειχαν εισπραξει πολλαπλασιο τιμημα. Ατι αυτου, τα χαρισανε κυριολεκτικα σε μια εταιρια, η οποια θα τα διαλυσει (scrap), και θα πραξει αυτο που δεν κανανε οι δικοι μας εθνοφυλακες. Δηλαδη θα πουλησουν ανταλλακτικα και θα βγαλουν τεραστιο κερδος. Τελος, οταν σταματισαν να πετανε τα αεροσκαφη αυτα, τον Σεπτεβριο του 09, θα μπορουσαν να τα ειχαν νοικιασει τουλαχιστον 300.000 δολλαρια τον μηνα το ενα, δηλαδη 1.400.000 εισπραξη τον μηνα, επι 26 μηνες μας κανει περιπου οσα εισεπραξαν με την "πωληση" αυτη....και θα ειχαν και 4 ετοιμοπλοα αεροσκαφη στην κατοχη τους. Αυτους λοιπον τους "εγκεφαλους" ποιος εισαγγελεας θα ελεγξει? Αυτο το υποτιθεμενα κρατος, πως θα μας προστατεψει απο αυτους που εχουν βαλθει να πουλησουν την χωρα και να καταστρεψουν τους Ελληνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω κάποια σχέση με το αντικειμενο και οταν ειδα τισ δημοσιευσεις για την πώληση, σε αυτο το ποσον, εθε.ωρησα σκόπιμο να ζητήσω την αποψη δύο τουλάχιστον ειδικων, απο το εξωτερικο.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ. Are they crazy?(Εννοεί τους πωλητές, Δηλαδή την Ελληνικη πλευρα)
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ. APOLLO,(εννοει την Εταιρεια που αγόρασε τα 4 Α340-313)Will sell them for parts and make a lot of money. more than 150 million US Dollars.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.