Πολυνομοσχέδιο ή απλά «Σούπερ Μάρκετ»;

Του Θεόδωρου Καράογλου*
Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή αποτελεί κατάπτυστη απόδειξη των λαθών, των παραλείψεων και των στρεβλώσεων, τα οποία διόγκωσε η καταστροφική, για τη χώρα, πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά επιχειρεί να διορθώσει. Στο..

νομοθέτημα αυτό περιλαμβάνονται θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, τα οποία συνιστούν εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας μας, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει το PSI. Δεν αρκείται, όμως, μόνο σε αυτό.
Οι διατάξεις του και οι ρυθμίσεις του αγγίζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Μια καθημερινότητα, την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε εξαθλίωση με την εγκληματική της πολιτική. Η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει επί της αρχής το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χωρίς αυτό να σημαίνει διαγραφή της εγκληματικής πολιτικής, που ακολούθησε η Κυβέρνηση Παπανδρέου. Έχουμε εξηγήσει και το έχει δηλώσει ξεκάθαρα και ο Πρόεδρός μας, ο Αντώνης Σαμαράς: συγχωροχάρτι δεν δίνουμε σε κανέναν.
Οι ευθύνες που υπάρχουν και που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό είναι τεράστιες, οι επιλογές και οι χειρισμοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν ερασιτεχνικοί και αυτά ούτε διαγράφονται, ούτε παραγράφονται, ούτε αφήνονται στη λήθη. Όλα αυτά οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στην απόγνωση, στην εξαθλίωση και στην ανέχεια. Στηρίζουμε, λοιπόν, ρυθμίσεις και διατάξεις που συμφωνούμε και είναι προς όφελος της χώρας και της εθνικής μας οικονομίας, δεν παύει όμως, το πολυνομοσχέδιο αυτό να αποτελεί «σούπερ μάρκετ». Έχει από όλα, περιλαμβάνει τα πάντα, αποτελείται από πλήθος, άσχετων μεταξύ τους και χωρίς συνάφεια, άρθρων. Δεν έχει συνοχή και συγκροτημένο σχέδιο.
Το γεγονός, λοιπόν, ότι το στηρίζουμε επί της αρχής, δεν σημαίνει παραγραφή των εγκληματικών χειρισμών και τακτικών, κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Σημαίνει και φανερώνει την ισχυρή θέλησή μας, που αντικατοπτρίζει τη θέληση των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή την ομαλή λειτουργία των θεσμών, τον υπερκερασμό όλων των εμποδίων και των δυσκολιών, που διέρχεται η χώρα μας και τη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης, που θα μας οδηγήσει ταχύτατα στις εκλογές, από τις οποίες θα αναδειχθεί Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ώστε και η χώρα να εξέλθει από τα αδιέξοδα που το ΠΑΣΟΚ την οδήγησε και οι Έλληνες πολίτες να αισιοδοξούν και να ελπίζουν.

*Βουλευτής Ν.Δ. Β' Θεσσαλονίκης

Σχόλια