Ο Γιώργος μπορεί να χάσει τη βουλευτική έδρα για την αδήλωτη πισίνα στο Καστρί ..

Υποστηρίζει ότι τη δήλωσε στο Ε9 αλλά την ξέχασε στο πόθεν έσχες...
Εκπτωτος από την έδρα του κινδυνεύει να κηρυχθεί ο υπό προθεσμία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που απέκρυψε από τη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε την πισίνα που έχει κατασκευάσει στον κήπο της βίλας του στη Νέα Ερυθραία. Το θέμα, που αποκάλυψε η «Αυριανή», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να μην τη δήλωσε στο «πόθεν έσχες», αλλά το έχει πράξει στο Ε9 της φορολογικής του δήλωσης.


Βέβαια αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος πλέον θα πρέπει να κληθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ή την εισαγγελική αρχή για εξηγήσεις. Μόνο που τη δήλωση «πόθεν έσχες» δεν την καταθέτει κανείς συμπληρωματικά στη φορολογική του δήλωση. Η μη αναφορά σε τυχόν «δεξαμενή κολύμβησης» (όπως επίσημα την αναφέρουν οι άλλοι «πατέρες του Εθνους») του κ. Παπανδρέου στο «πόθεν έσχες» του και στο σημείο όπου αναφέρει την κατοχή από κοινού με τη σύζυγό του Αντα οικίας 365 τ.μ. σε έκταση 640 τ.μ. επί της οδού Δάφνης στη Ν. Ερυθραία Αττικής εγείρει ηθικό, πολιτικό, αλλά και νομικό, βεβαίως, ζήτημα για έναν τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο -ακόμα- κυβερνητικού κόμματος.

Το θέμα έφερε χθες στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Αυριανή» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, στο οποίο δεν τόλμησαν να απαντήσουν μέσω μιας γραπτής ανακοίνωσης από την Ιπποκράτους. Στενοί συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού περιορίστηκαν να σημειώσουν ότι η πισίνα υπάρχει και έχει δηλωθεί. Οπως μάλιστα ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στο περιθώριο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, περιλαμβάνεται στο έγγραφο Ε9 της φορολογικής δήλωσης του κ. Παπανδρέου. Αυτό όμως δεν απαντά στο γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στο «πόθεν έσχες» του τέως πρωθυπουργού. Είναι λοιπόν τώρα στο χέρι του προέδρου της Βουλής, αλλά και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου των «πόθεν έσχες» να ενεργήσουν στην κατεύθυνση της παραπομπής σε απολογία του τέως πρωθυπουργού με το ερώτημα της απόκρυψης φορολογικών δεδομένων, διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει έως και στην έκπτωση του Γιώργου Παπανδρέου από το βουλευτικό του αξίωμα.

Και καλό θα είναι οι σχετικές ενέργειες να γίνουν, για να μην υπάρξουν σκιές για «συγκάλυψη». Μετά, δε, τον λόγο θα πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στα ευνομούμενα κράτη...
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Σχόλια

  1. Επειδή ο καθένας γράφει οτι θέλει για δημιουργία εντυπώσεων, σημειώνω οτι μαζί με το πόθεν έσχες υποβάλλεται υποχρεωτικά αντίγραφο φορολογικής δήλωσης με όλα τα συνοδευτικά φορολογικά έντυπα.

    Θέμα έκπτωσης τίθεται οταν δεν δηλωθεί(αποκρυφθεί) κινητή ή ακίνητη περιουσία.

    Σε αυτή τη περίπτωση δεν τίθεται θέμα καθώς θεωρείτε παράλειψη εκ παραδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @14:30 συμφωνώ. Είχε σοβαρότερα πράγματα να κάνει, να μας...... εξοντώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.