ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΑΣΚΟ ;

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Στις 30 Δεκεμβρίου του 2011, ημέρα που δημιουργήθηκε το θέμα με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς έγραφα:
Απόψε όλα τα δελτία ειδήσεων με παραπληροφόρηση χαρακτηρίζουν ως φιάσκο την υπόθεση που προέκυψε με τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς που άλλα λένε στις δηλώσεις τους , άλλα έβγαλε το πόρισμα, άλλα λένε τα παπαγαλάκια. Τελικά τι να πιστέψουμε;


Αν τελικά είναι φιάσκο και έχουν δίκαιο τα παπαγαλάκια, τότε να κινηθεί η διαδικασία και να τιμωρηθούν οι κύριοι εισαγγελείς, διότι διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις και δημιούργησαν φρούδες ελπίδες στον ελληνικό λαό για το ότι επί τέλους κάτι λειτουργεί σωστά σε αυτό τον τόπο.

Αυτά έγραφα και τελικά δεν επρόκειτο για φιάσκο αλλά για μια επιχείρηση συγκάλυψης και απαξιώσεως των δύο εντιμότατων εισαγγελέων που πράγματι άρχισαν να βάζουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο» και μερικοί ίσως πόνεσαν αρκετά και τις επόμενες ημέρες ίσως και κάποιοι άλλοι υψηλά ιστάμενοι πονέσουν ακόμη περισσότερο μετά τα όσα αποκαλυφθούν.

Έτσι δικαιολογείται γιατί τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης και οι όμοιοί τους σκύλιασαν εναντίον των οικονομικών εισαγγελέων και επεχείρησαν να τους απαξιώσουν στη κοινή γνώμη αντί να τους παροτρύνουν να προβούν σε αποκαλύψεις μήπως και ξεβρομίσει αυτός ο τόπος επιτέλους.

Αντίθετα τώρα δεν επιτίθενται εναντίον του ενεργήσαντος την ΕΔΕ που προσπάθησε να την καταχωνιάσει στο αρχείο γράφοντας μάλιστα ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ήταν παρορμητικοί και γι αυτό ενήργησαν κατά τον τρόπο που ενήργησαν. Αυτό τον κύριο που έβγαλε αυτό το πόρισμα πως θα τον χαρακτήριζαν; Αδέκαστο δικαστή ή κάπως αλλιώς;

Μα τέτοιους «παρορμητικούς» ανθρώπους χρειάζεται η Δικαιοσύνη για να αποδίδει και δικαιοσύνη και να μην βρίσκει τοίχους που απέναντί της να έχουν θεμέλια την εξουσία ή μεγαλοπαράγοντες και ανθρώπους της διαπλοκής και της διαφθοράς. Διότι περί αυτού πρόκειται. Κάποιοι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τους εισαγγελείς και δρομολόγησαν την αντικατάστασή τους από την υπηρεσία που τους είχαν αναθέσει, διότι κατάλαβαν ότι το κουκούλωμα από αυτούς δεν περπατάει και πήγαν δια νόμου να βάλουν κάποιον άλλο πρόθυμο, ανώτερο σε βαθμό υποτίθεται, που θα τους εξυπηρετούσε και θα τα έβρισκε όλα καλά και όλα ωραία και το πολύ – πολύ να «έπιανε και κανένα μαριδάκι», έτσι για να λέμε ότι κάτι «ψάρεψε» το δίχτυ της κάθαρσης και οι πολιτικοί και οι καλοί τους φίλοι και διαπλεκόμενοι να τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση, διότι όλα πάνε καλά κατά τις επιθυμίες τους.

Μα πως να πάνε καλά τα πράγματα σε αυτό τον έρμο τόπο, όταν όλοι το μόνο που κοιτάνε είναι το ίδιο συμφέρον και όχι το συμφέρον της πατρίδος; Διότι περί αυτού πρόκειται και όταν αυτοί οι κύριοι δίδουν όρκο απλά τον δίνουν για να τηρηθεί το γράμμα του νόμου και όχι για να τον τηρήσουν.

Ακόμη και ο διορισμένος πρωθυπουργεύων κύριος Παπαδήμος που καλεί τους Έλληνες να υποστούν νέες θυσίες, ο ίδιος δεν έκανε επί 13, ναι 13 χρόνια την μικρή θυσία να παραιτηθεί από τη θέση του καθηγητή που κατείχε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα του καθηγητή κ. Βαρουφάκη, όπως ο ίδιος καθηγητής είχε αποκαλύψει, προκειμένου να μην χάσει ένα «ευτελές μέρος της σύνταξής του», συμπληρώνοντας ο κ. καθηγητής : «... όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπολοίπους».

Τα ίδια και σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύουν και για τον Ανώτατο Άρχοντα, που συνεχώς μας καλεί να «βάλουμε πλάτη» για να σώσουμε τη χώρα, αλλά εμείς θέλουμε δεν θέλουμε μας εξαναγκάζουν να βάλουμε πλάτη κύριε Πρόεδρε και χωρίς να ρωτήσουν αν έχουμε ή δεν έχουμε, μας τα «χώνουν» τα τέλη, τα χαράτσια, τους φόρους, τις ειδικές εισφορές και ότι άλλο τους κατέβει. Εσάς ποιος σας είπε ότι δεν βάζουμε και μας το υπενθυμίζετε συνεχώς; Εσάς θα σας θυμίσει κανείς ότι πρέπει και σεις κάποτε να βάλλετε πλάτη δια της εθελούσιας δραστικής περικοπής της χορηγίας σας, που ξεπερνά και αυτή του Προέδρου των ΗΠΑ; Διότι άλλο περικοπή 30 ή 40 % στις μηνιαίες συντάξεις και μισθούς των 1000 ή 2000 ευρώ και άλλο στις 447.600 ευρώ ετησίως και με τα έξοδα διατροφής, διαμονής, κλπ που έχει μια οικογένεια πληρωμένα.

Ποιος βάζει λοιπόν περισσότερο πλάτη; Εμείς ή εσείς και οι πρώην συνάδελφοί σας οι πολιτικοί;

Σχόλια