"Υπουργός Οικονομίας" ετών 23


Στα χέρια ενός 23χρονου φοιτητή έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι κάτοικοι αμερικανικής πόλης προκειμένου να τη σώσουν από τη χρεοκοπία.
Οι πολίτες του Χάρισμπεργκ επέλεξαν ως τοπικό «υπουργό Οικονομίας» τον νεαρό Τζον Κάμπελ, ο οποίος αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο του στα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.
Τα νέα του καθήκοντα αποτελούν εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, καθώς εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες, που έχουν να κάνουν αμιγώς με τη διαχείριση των οικονομικών της πόλης, έχει να αντιμετωπίσει και τις κακές σχέσεις μεταξύ των βασικών φορέων.
Ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σχεδόν δεν μιλάνε μεταξύ τους, ενώ το διαθέσιμο μπάτζετ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τις επισκευές σε βασικές υποδομές και την ενίσχυση του σχολικού εξοπλισμού είναι πολύ μικρό.
Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν φαίνεται να πτοεί τον Κάμπελ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει την προτίμηση των ψηφοφόρων στις εκλογές της περασμένης άνοιξης και ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στις 3 Ιανουαρίου.
Η θέση του τον καθιστά υπεύθυνο για τη συλλογή φόρων και άλλων εσόδων, καθώς επίσης και την επένδυση των λιγοστών πόρων που διαθέτει η πόλη, το χρέος της οποίας υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια.
Αιτία της τεράστιας αυτής μαύρης τρύπας στο ταμείο της είναι η επισκευή και η επανατοποθέτηση του αποτεφρωτήρα της πόλης το 2003, γι' αυτό και βασικό μέλημα του Κάμπελ είναι να καταφέρει να τον πουλήσει. Το Χάρισμπουργκ κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα το περασμένο φθινόπωρο, η οποία όμως απορρίφθηκε.
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ
espresso

Σχόλια