Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Παγώνει η χρηματοδότηση των ελληνικών έργων (από Ε.Ε) μέχρι το 2014

Σύμφωνα με τους Austrian Times ο Johannes Hahn, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, έχει καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία επιπλέον οικονομική ενίσχυση, από το τμήμα του πριν από το έτος μετά το επόμενο.
Ο Hahn υπογράμμισε ότι η Επιτροπή  δεν θα παρέξει καμία επιπλέον χρηματοδότηση, για τις τρέχουσες ή μελλοντικές δραστηριότητες βελτίωσης των υποδομών ή άλλων έργων στην Ελλάδα φέτος και του χρόνου.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων συζητούν επί του παρόντος, την δυνατότητα ακύρωσης των χρεών στην Ελλάδα σε ένα ισχυρότερο βαθμό από ότι προβλεπόταν αρχικά, για να βοηθήσουν τη χώρα να μειώσει τις ζημίες της και να δημιουργήσει μια νέα προοπτική.
Ο Hahn εξήγησε ότι, περίπου δύο εκατομμύρια έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από τμήμα του μεταξύ 2007 και 2013. "Έχουμε δαπανήσει επί του παρόντος τρία δις ευρώ σε έργα τα οποία θα πρέπει να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την αύξηση των ψηφιακών δικτύων, στην Ιταλία," είπε ο επίτροπος της Salzburger Nachrichten, προσθέτοντας ότι αυτά τα θέματα θα είναι υψηλής σημασίας για το μέλλον.
Μιλώντας για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, o Χαν είπε ότι αποφάσισαν να τοποθετήσουν μια ομάδα εργασίας (task force), για να βοηθήσουν τη χώρα στον εκσυγχρονισμό της διοίκησής της. Είπε ότι ένα νέο ταμείο επικεντρώνεται στην στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Ερωτηθείς από την Salzburger Nachrichten κατά πόσον η ΕΕ έχει ήδη χάσει την υπομονή της με την Ελλάδα λόγω της έλλειψης προόδου, ο Χαν προειδοποίησε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε την υπομονή μας." Ο Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, δήλωσε πρόσφατα ξεκίνησαν πρωτοβουλίες που έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς».

1 σχόλιο:

  1. Η αλληλεγγύη της ΕΕ με τρομάζει. Απορώ γιατί ανεχόμαστε όλους αυτούς τους Ούνους και εγχώρια τσιράκια τους.
    Αυτοί είναι που με τις περίφημες κοινοτικές οδηγίες τους συρρίκνωσαν την Ελληνική παραγωγική δυναμικότητα σε αγροτικά , βιοτεχνικά και βιομηχανικά προϊόντα. Αυτοί έκαναν με τις φωτογραφικές νομοθετικές διατάξεις, τις άδικες φοροελαφρύνσεις, έκαναν κατεστημένο τις πολυεθνικές οδηγώντας σε μαρασμό τις μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις.
    Ας ενωθούμε όλοι οι Έλληνες και να ξαναγράψουμε ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.