ΑΝΤΕ ΡΕ ΞΕΣHΚΩΘΕΙΤΕ (Μέρος 2)

The bondholder
Ας πάμε πίσω στον Οκτώβριο του 2009. Είναι δεκατρείς μήνες μετά από την Lehman Bros. Κάνεις δεν ήταν προετοιμασμένος για ένα πιστωτικό γεγονός όπου μια χώρα θα χρεοκοπούσε. Μόλις γλύτωσαν από το Dubai που ήταν πολύ μικρό πιστωτικό γεγονός. Τα σπρεντς της Ελλάδος στα 185 από ότι θυμάμαι. Μεγάλη αστάθεια στις αγορές.
Η ατομική βόμβα στα χέρια του ΓΑΠ.


Με χρυσά κουτάλια θα τρώγαμε σήμερα αν είχε σηκώσει το τηλέφωνο και είχε πάρει τον Σαρκοζι, την Μερκελ, τον Ομπαμα, τον Πουτιν και τον Κινέζο. «Πρέπει να κάνετε κάτι γιατί σε μια εβδομάδα η Ελλάδα θα χρειαστεί να δήλωση στάση πληρωμών. Έτσι τα βρήκα τα πράγματα». Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι Ρωσία και Κίνα είχαν προσφέρει από 50 δις. ο καθένας χωρίς αυτός να έχει κάνει ένα τηλέφωνο.

Όχι. Άρχισε να λέει για διαφθορά, θα τα πληρώσουμε όλα, και κάτι τέτοιες Μ@μ#κιες. Θορυβήθηκαν οι
αγορές και τώρα δυο χρόνια μετά είναι πια πολύ αργά. Η ατομική βόμβα έγινε ένας πύραυλος SCUD. Και για εμάς και για τους πορτογάλους και για όλοι την Νότια Ευρώπη.

Οι αγορές έχουν πια ΠΡΟΕΞΩΦΛΗΣΕΙ 100% την χρεωκοπία της χώρας μας και τα σενάρια που σήμερα επεξεργάζονται είναι και η διάλυση του ΕΥΡΩ. Έχω δει σενάρια σε δυο μεγάλα επενδυτικά Funds όπου η επενδυτική τους πολιτική βασίζεται 70% πια στην διάλυση του Ευρώ.

Υπάρχει ένα αξίωμα στις αγορές « αγόρασε όταν βγει η φήμη και πούλησε όταν γίνει το γεγονός». Το «γεγονός» που οι περισσότεροι έχουν πια υιοθετήσει για κούρεμα και κάνουν επενδύσεις είναι.

Κούρεμα

Ελλάδα 80%

Πορτογαλία 50-60%

Ισπανία 15-25%

Ιταλία 10 -20%

Περίπου 1 τρις. Τυχαίο που μιλούν για ένα ταμείο 1 τρις?

Οι αγορές δεν θα διαλυθούν εάν τα γεγονότα είναι μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια. Είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσουν αλλά θα επανέλθουν γρήγορα διότι αυτά το «γεγονός» έχει πια ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΘΕΙ.

Πριν ένα χρόνο η δύναμη που είχες «να αιφνιδιάσεις τις αγορές» - γιατί από αυτό έρχεται η πραγματική δύναμη- χάθηκε. Τώρα, και κάτι να κάνεις, μόνο κακό στον εαυτό σου κάνεις.

Το πουλάκι πέταξε. Αργά ξύπνησαν και οι φίλοι μας οι πορτογάλοι και όλοι οι άλλοι που μιλούν για ατομικές βόμβες.

Έχουν πια δημιουργήσει μηχανισμούς προστασίας για τις δικές τους οικονομίες, έχουν σχεδιάσει τις αντιδράσεις και έχουν προεξοφλήσει το «γεγονός» . Η Ισπανία σήκωσε δεκαετή ομολόγα πριν 1 εβδομάδα με αρκετά χαμηλά σπρεντς που δείχνουν κούρεμα στα πλαίσια που λέμε.. Τυχαίο;

Ένας μόνο είχε την ατομική βόμβα αλλά είτε από ηλιθιότητα είτε από εγωισμό είτε εσκεμμένα την έκανε πύραυλο αέρος – αέρος. Μάλλον θα ήταν από εγωισμό η εσκεμμένα γιατί εμείς από το Olympia του το είχαμε γράψει να την χρησιμοποιήσει από τον Μάρτιο του 2010. Και αυτό πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός.

Οι απόψεις σου ΠΠ;

Σχόλια