Χριστούγεννα με καυστική επιθεώρηση

«Γομάρια με σαμάρια, της Βουλής μας τα καμάρια» είναι ο τίτλος της νέας επιθεώρησης -μέσα στο πνεύμα της εποχής- που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την Πάτρα ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Οι Ντίνος Σπυρόπουλος και Γιώργος Γαλίτης με μια ομάδα ταλαντούχων πρωταγωνιστών παίρνουν τους δρόμους και τις πλατείες παρουσιάζοντας ένα έργο που απηχεί το κοινό αίσθημα για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας.

Οι Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Κούκουρας, Γιώργος Παπαζήσης, Γιάννης Παπαθανάσης, Πένυ Σταθάκη, Nτίνος Σπυρόπουλος, Τίσσα Βασιλάκη, Μιχάλης Μόσιος βγαίνουν στη σκηνή με στόχο να κάνουν όλους και όλες να περάσουν δύο ευχάριστες ώρες γέλιου, ξεπερνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπαζήσης.

Η υπόθεση είναι χαρακτηριστική: τα ελληνικά σπίτια, χωρίς πετρέλαιο πλέον από την παγωνιά, έχουν γίνει παγοδρόμια και οι ένοικοι διαγωνίζονται όπως οι παίκτες στο «Dancing on ice». Η γιαγιά και ο παππούς παίζουν στην εκπομπή «Βlack out» και μέσα σε όλη αυτά, εμφανίζεται και η Ανγκελα Μέρκελ με καινούργια μέτρα, και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι Γερμανοί ξανάρχονται.

Ολα αυτά με πινελιές χιούμορ και φάρσας για να γελάσει ο κόσμος. Η παραγωγή είναι των αδελφών Τάγαρη. Τη μουσική υπογράφει η Τόλη Κετσελίδη και τα σκηνικά η Μύριαμ Βίντια. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από την Πάτρα στο θέατρο «Πάνθεον», στις 25 και 26 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις στον Πύργο στις 27 Δεκεμβρίου και στην Καλαμάτα στις 28 Δεκεμβρίου.
ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια