Οι αποφάσεις του Δ.Δ της Χάγης για τα Σκόπια.

Απεμπλέκουν την απόφαση του ΝΑΤΟ.
Το δικαστήριο δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση του ΝΑΤΟ.
Η απόφαση δεν μπορεί να επηρρεάσει την απόφαση του ΝΑΤΟ,
δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις.
Οι αποφάσεις του δικαστηρίου δεν επηρεάζουν τις διαδικασίες επίλυσης του ονόματος.
Υπήρξε απόφαση να γράφεται FYROM,
με την υποσημείωση μέχρι να λυθεί το θέμα της ονομασίας.
Μπορεί να ονομάζονται όπως θέλουν και με το συνταγματικό τους όνομα, αλλά αυτό δεν σημαίνει θα γίνει αποδεκτό από τους διεθνείς οργανισμούς και ότι θα αντικαταστήσει την επίσημη από τα Η.Ε ονομασία
Απέτυχαν και δεν έγιναν δεκτά τα επιχειρήματα μας για παραβίαση των συμφωνιών με την χρήση των συμβόλων από τα Σκόπια..
Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 11 παρ. 1 της Συμφωνίας εκ μέρους της Ελλάδας, για την είσοδο της των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008. Απέρριψε όλες τις ενστάσεις και επιχειρήματα της Ελλάδας, θεωρώντας μεταξύ ότι η Ελλάδα δεν απέδειξε τις παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας εκ μέρους της πΓΔΜ, εκτός από την περίπτωση της χρήσης ενός συμβόλου, που απαγορεύεται.
Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν περιέχει νομική υποχρέωση της πΓΔΜ να μην χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Με ψήφους 15 προς 1 το Διεθνές δικαστήριο αποφασίζει ότι η Ελλάδα με την απειλή βέτο παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία
Με ψήφους 15 προς 1 απορρίπτει όλες τα άλλα αιτήματα των Σκοπιανών

Σχόλια

  1. ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΖΥΓΙΣΜΕΝΗ". ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν περιέχει νομική υποχρέωση της πΓΔΜ να μην χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΩΝ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ.

    ΟΙ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις ούτσες, η Χώρα μας έχει κάθε δικαίωμα σαν ισότιμο(στα χαρτιά) μέλος μιας συμμαχίας όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με καθολική ομοφωνία να δέχεται ή όχι την ένταξη κάποιου στη συμμαχία. Τώρα θα μου πείτε τί συμμαχία είναι αυτή όταν ένας σύμμαχος(τυ) επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία ενός άλλου και οι λοιποί ¨σύμμαχοι¨σφυρίζουν αδιάφορα; Η απάντηση δική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.