Μια απίστευτη ιστορία...

O Καπετάνιος Χρισταντώνης Κωνσταντίνος, ο οποίος ζούσε στο άδειο σκάφος του στο λιμάνι της Μάλαγα, από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.
Το πλοίο του το "ΑΡΧΩΝ", αγκυροβόλησε ένα χρόνο πριν όταν, μετά από μια επίσημη επιθεώρηση, αποκαλύφθηκαν πολλές τεχνικές βλάβες.
Οι πλοιοκτήτες δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα 90,000 € που απαιτήθηκαν ως εγγύηση, αφήνοντας τον καπετάνιο και το πλήρωμα χωρίς άλλη επιλογή, από το να παραμείνουν επί του πλοίου.
Καθώς τα τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια και τα χρήματα άρχισαν να εξαντλούνται, τα μέλη του πληρώματος άρχισαν να εγκαταλείπουν το πλοίο, μιας και οι συνθήκες είχαν επιδεινωθεί. Τελικά, μόνο ο 49χρονος Κωνσταντίνος με το παρατσούκλι ο Καπετάν Κώστας για εκείνους που τον γνωρίζουν, παρέμεινε μόνος στο πλοίο.
Ζώντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό, έτρωγε κάθε μέρα σε ένα ελληνικό εστιατόριο και είχε τη βοήθεια από την κοινότητα του λιμένα της Μάλαγα, που συσπειρώθηκε γύρω από αυτόν.
Με τη βοήθεια δικηγόρων στη Μάλαγα και την Ελλάδα, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Αθήνα έδωσε 30.000 € από τα χρήματα που χρωστούσε ο Καπετάν Κώστας.
Εκφράζεται η ελπίδα ότι τα υπόλοιπα θα διευθετηθούν μετά την πώληση του ΑΡΧΩΝ.
Ο καπετάνιος πέταξε πίσω στην Ελλάδα, αφού πέρασε την πρώτη νύχτα του σε ένα ξενοδοχείο στην ξηρά μετά από ένα χρόνο. 
(Μετάφραση από euroweeklynews )

Σχόλια