Δενδρόσπιτα με φως, νερό και τζακούζι!

Νέα έννοια στα «δενδρόσπιτα» έχουν αρχίσει να δίνουν οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες, σχεδιάζοντας κατοικίες που όχι μόνο δεν θυμίζουν τα κλασικά παιδικά καταφύγια, αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν και τίποτα από τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές κατασκευές. Αντιθέτως, προσφέρουν όλες τις ανέσεις και την ανεκτίμητης αξίας επαφή με τη φύση.
  

Μπορεί να είναι «σκαρφαλωμένα» πάνω στα δέντρα, όμως διαθέτουν φως, νερό, θέρμανση, μοντέρνα διακόσμηση, ακόμη και τζακούζι. Οσο για τις ελεύθερες ώρες των ενοίκων τους, προσφέρουν τσουλήθρες, παρατηρητήριο για την «κατασκοπία» των άγριων ζώων καθώς και δυνατότητα ziplining (κρεμαστή βόλτα πάνω σε σύρμα που συνδέει δύο δέντρα).
Πολλά από τα ξύλινα... ρετιρέ που βρίσκει κανείς στην Αμερική φέρουν την υπογραφή του αρχιτέκτονα Πιτ Νέλσον, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και αρκετά βιβλία για τη σχετική τάση.
Συνήθως επιλέγει τους κορμούς των κέδρων, επειδή είναι μεγάλοι και άοσμοι. Για τη διακόσμηση των κατοικιών προτιμάει φυσικά υλικά που συμφωνούν με το εν λόγω lifestyle, ενώ τοποθετεί και πολλούς καθρέφτες για την αντανάκλαση του φωτός.
Οπως εξηγεί ο Αμερικανός αρχιτέκτονας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι κατασκευής των σπιτιών αυτών. Ορισμένα υποστηρίζονται από στύλους, με αποτέλεσμα τα δέντρα να μη σηκώνουν το βάρος των υλικών τους, ενώ άλλα στερεώνονται με ειδικά συρματόσκοινα.

Στην Ευρώπη και την Αμερική τα δενδρόσπιτα χρησιμοποιούνται κυρίως ως χώροι ψυχαγωγίας, εργαστήρια ή στούντιο, όμως γίνονται όλο και πιο δημοφιλή χάρη στην καλύτερη τεχνολογία και τα βελτιωμένα υλικά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον για τον «πράσινο» τρόπο ζωής.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο «Treehotel» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Σουηδία. Βρίσκεται σαράντα μίλια νότια του Αρκτικού Κύκλου και είναι σχεδόν αόρατο ανάμεσα στους κορμούς των δέντρων αφού περιβάλλεται από τοίχους-καθρέφτες.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ιστοσελίδα αυτού του ιδιαίτερου ξενοδοχείου που προσφέρει πέντε μοναδικά δενδροδωμάτια, «πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στη φύση, αλλά μόνο αυτό τους επιτρέπει να εξαφανιστούν μέσα της».
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ


Σχόλια

  1. Λες, να πάρουμε τα Βουνά και να μένουμε στα δένδρα για να γλιτώσουμε τα έκτακτα άλλα, μόνιμα Χαράτσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.