Το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει το πρόγραμμα και εμείς δεν λέμε κουβέντα...

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Διαβάστε την απάντηση του Gerry Rice του ΔΝΤ (αναπληρωτή διευθυντού εξωτερικών σχέσεων) σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για το αποτυχημένο πρόγραμμα του ΔΝΤ.
Η συνέντευξη έγινε την Πέμπτη 1 Δεκ.2011.
Ερώτηση: Σήμερα υπήρχε μια άλλη μαζική απεργία στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εκφράζει την ανησυχία της ότι το πρόγραμμα απέτυχε.
Το ΔΝΤ και η Τρόικα γενικά επιμένουν ότι υπάρχει έλλειψη εφαρμογής, τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι η συνταγή είναι λάθος. Με άλλα λόγια, δεν βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ, επειδή το πρόγραμμα του ΔΝΤ δεν προάγει την ανάπτυξη. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
MR. RICE: Νομίζω ότι όπως έχω ξαναπεί εδώ, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό λαό. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, τη σημασία του θέματος της ισότητας και ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να διεξάγονται κατά τρόπο που να είναι κοινωνικά δίκαιες και κατά κύριο λόγο να προστατεύονται οι πιο ευάλωτες ομάδες. Είναι απαραίτητο να διανέμεται το βάρος της προσαρμογής ομοιόμορφα μεταξύ άλλων για τα υψηλά εισοδήματα, με ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, είναι πράγματα που έχουμε ξαναπεί. Πρόκειται να αναθεωρήσουμε το πρόγραμμα και πάλι. Το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα συνέλθει σε συνεδρία την Δευτέρα και οι στόχοι του προγράμματος παραμένουν. Νομίζω ότι είμαστε στην ίδια σελίδα, ανάπτυξη, απασχόληση και να τοποθετηθεί η Ελλάδα πίσω σε μια βιώσιμη πορεία. 
Υ.Γ
Είναι δυνατόν το ΔΝΤ, να μας βγαίνει "από αριστερά" και να μιλάει για:
- Ισότητα ;
- Δίκαια μέτρα;
- Προστασία των ευάλωτων ομάδων;
- Κοινωνική δικαιοσύνη;
- Ανάπτυξη και απασχόληση ;
Είναι δυνατόν να μας λέει το ΔΝΤ ότι θα αναθεωρήσει το πρόγραμμα....
και εμείς να μην λέμε μια κουβέντα..
Πως θα την κάνουν την αναθεώρηση, μονομερώς ;;
Εμείς δεν έχουμε άποψη;;

Σχόλια

  1. Το πρόβλημά μας είναι πως δεν είμαστε "εμείς". Ακόμα ζούμε την αυταπάτη της τηλεόρασης που μας θέλει μονους και "πολύ σημαντικούς".

    Ας ευχηθούμε πως πριν η πείνα οι κακουχίες και ο θάνατος μας χτυπήσουν την πόρτα θα βρούμε το θάρρος και την δύναμη να παραδεχτούμε πως μας πιάσανε κορόιδα οι πονηρολόγοι που μας έριξαν σε λάκκο βαθύ με φίδια και λακίζουν ενας-ενας με τσουβάλια γεμάτα κλοπιμαία.

    Ας ευχηθούμε πως θα καταφέρουμε να τους μπλοκάρουμε την έξοδο. Πως θα τους μαζέψουμε στο Γουδή και πως η τιμωρία τους θά γίνει κολυμπήθρα για ενα νεο ξεκίνημα.

    Σκεφτείτε το λιγάκι. Μπορούμε ακόμα να πηγαίνουμε καφετέρια και να σπαταλάμε ωρες ατέλειωτες για ταξίδια για το ταδε και το αλλο μοντέλο για τελικές και στροφιλίκια ενώ συνάνθρωποι μας πεθαίνουν γιατί οι "αρχές" κόβουν βοηθήματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη?

    Τι περηφάνεια να νοιώσεις για τις γνώσεις που απέκτησες απο τα καλογραμμένα και πανάκριβα περιοδικά οταν ολα γύρω σου καταρρέουν?

    Ηρθε η ωρα πιά να ρωτήσεις το παπού και τη γιαγιά, να μάθεις τι σημαίνει πείνα και πως φυτεύουνε πατάτες, καλαμπόκια και οτι άλλο θα ζητάνε αύριο τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.