ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "Ο καθείς στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες του" (Ηχητικό)

"Ας δοκιμάσουμε την τύχη μας στα χέρια και κάποιων ειδικών"
ΑΚΟΥΣΤΕ τί δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του Protagon.gr, Σταύρος Θεοδωράκης, για το εδώ και χρόνια πολιτικό προσωπικό αλλά και τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μιλώντας νωρίτερα στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.

"Όλοι δεχόμαστε ότι ζούμε μια πολύ μεγάλη κρίση. Δημιουργοί ή τέλος πάντων, συνδημιουργοί της κρίσης είναι οι άνθρωποι του πολιτικού συστήματος. Από πού και ως πού, μπορεί να πιστέψει κάποιος, ότι τους τελευταίους μήνες, που έχει αλλάξει λίγο η διάθεση του κόσμου ως προς τα προβλήματα, ότι έχει αλλάξει η ποιότητα και του πολιτικού δυναμικού. Δηλαδή οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι δημιούργησαν τα προβλήματα πριν από 5 χρόνια, 2 χρόνια, 10 χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι είναι και σήμερα και δημιουργούν και σήμερα κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Εγώ είμαι υπέρ των τεχνοκρατών, όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μία συγκεκριμένη αποστολή, δηλαδή υπάρχει μια παλιά συμβουλή, που την ξέρουν όλοι οι Έλληνες, ο καθείς στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες του.

Όταν λοιπόν θέλεις να λύσεις ένα πολύ επιμέρους και πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα, καλό είναι να προσφεύγεις σε έναν τεχνοκράτη. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται δίνοντας λευκή επιταγή στον τεχνοκράτη, πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης, να το παρακολουθείς. Αλλά πολλές φορές και ειδικά σε μία χώρα που έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει άλλη λύση απ' το να πάρεις την εξουσία απ' τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες και να την παραδώσεις ελεγχόμενα σε έναν τεχνοκράτη.

Δεν πρέπει να μας φοβίζει.

Σκεφτείτε, ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους που παρίσταναν τους ειδικούς, ενώ αποδείχθηκε ότι δεν ήξεραν. Ας δοκιμάσουμε την τύχη μας στα χέρια και κάποιων ειδικών".

Ακούστε τις σχετικές του δηλώσεις:
e-Volos.gr: Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο "Marconi Radio 96,1 
 e-volos.gr

Σχόλια

  1. Τόσα χρόνια οι ειδικοί,οι τεχνοκράτες,οι πανεπιστημιακοί,οι παντογνώστες πολιτικοί,οι επιστημονικοί συνεργάτες,είχαν τις ευκαιρίες τους.Πολλές φορές δοκιμάστηκαν και, ΑΠΕΤΥΧΑΝ παταγωδώς!!Λέτε, αν δώσουμε την ευκαιρία, για λίγο χρόνο, σε κανέναν ανειδίκευτο εργάτη,να πάμε καλύτερα;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.