"Λουκέτο" στις Ε.Δ : Ήταν αναμενόμενο και το είχαμε γράψει από τον Ιούλιο...

Γράφαμε τον Ιούλιο Εδώ .
Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή θα είναι μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011.
Στο άρθρο μας τότε διερωτόμαστε :
Άραγε τα έβαλε "κάτω" αυτά τα νούμερα, κάποιος "φωτεινός νους" της κυβέρνησης , για να δει που οδηγούν τις Ένοπλες Δυνάμεις;;
Έχουν καταλάβει τι υπέγραψαν;
Μπορεί κάποιος να μας πει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες, σε λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων;
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τους φωστήρες του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών, πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;
Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτύχουν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα;
Θα μειωθεί το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και αν ναι σε ποιο βαθμό ;;
Επί του θέματος μάλιστα είχε υποβληθεί και ερώτηση από τους βουλευτές της Ν.Δ Πάνο Καμμένο και Ευριπίδη Στυλιανίδη..
Ο κ. Μπεγλίτης στην απάντηση   του στην πιο πάνω ερώτηση , απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στο θέμα των περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες, που είναι ιδιαίτερα σοβαρό για ευνόητους λόγους..
Δείτε τώρα τι συμβαίνει 5 μήνες μετά απ αυτά που καταγγέλαμε:
Όπως γράφει το ΟnAlert  : Ο στρατός κόβει πολεμοφόδια για να πληρώσει τη ΔΕΗ!
Μαχαίρι μέχρι και στις δαπάνες πολεμοφοδίων βάζει ο στρατός για να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα!
Ο Δημ. Αβραμόπουλος υπέγραψε άλλη μια απόφαση, που αφορά την ανακατανομή πιστώσεων του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι 8,44 εκατ. ευρώ στο ΓΕΣ.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, η ανακατανομή των πιστώσεων γίνεται προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του στρατού για να καλύψει «ανελαστικές λειτουργικές ανάγκες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος»
Από πού κόπηκαν κονδύλια του προϋπολογισμού;
Το μεγαλύτερο ποσό -φτάνει το ένα εκατ. ευρώ- είναι από τον κωδικό για την προμήθεια πολεμοφοδίων, ενώ και σε πολλά άλλα έπεσε ψαλίδισμα. Στην προμήθεια κύριου υλικού (320 χιλ. ευρώ), μεταφορικών μέσων (565 χιλ.), κατασκευές (430 χιλ.), ιματισμό (770 χιλ.), υπόδηση (465 χιλ.), είδη καθαριότητας (270 χιλ.) κ.ά.

Σχόλια

  1. Ασε τις ΕΔ εξω από τα πολιτικά σου παιχνίδια.
    ΥΓ Αυτά που γράφεις για τον τρέχοντα προυπολογισμό είναι απλά μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αγαπητέ δεν λέω μπούρδες..
    Μιλάω με στοιχεία και μάλιστα επίσημα.
    Όπως τα στοιχεία του προυπολογισμού από το ΥΠΟΙΚ, το μεσοπρόθεσμο που είναι νόμος του κράτους και με ερωτήσεις και μη απαντήσεις στο κοινοβούλιο.
    Εσυ μιλάς με κραυγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμο 11:24 π.μ
    Το ξέρουμε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων...
    Είναι παλιό και γνωστό.
    Έχουν γνώση οι φύλακες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαλύουν τις ένοπλες δυνάμεις. Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους για να πετύχουν το ξεπούλημα της Ελλάδας. Στερούν απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία τους (καύσιμα, ανταλλακτικά, συντήρηση, πυπομαχικά…) και ταυτόχρονα προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των στελεχών τους με στημένα επεισόδια και ¨πραξικοπήματα¨.
    Το λυπηρό είναι ότι κανείς δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση και η ΝΔ με την ¨υπεύθυνη ¨ στάση της προχωρεί, πάσει δυνάμει, στην κυβερνητική συνυπευθυνότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Αρίστο επιμένω αυτό που έγραψες για τον τρέχοντα προυπολογισμό (2011 για να καταλάβεις τι σημαίνει τρέχοντα) είναι μπούρδα.
    Για να το καταλάβεις, καθώς φαίνεται οτι είσαι άσχετος με το θέμα, η μεταφορά κονδυλίων από τους κωδικούς που αναφέρεις αφορά κονδύλια που δεν μοπρούν να αναλωθούν εντός του 2012 και μεταφέρονται σε κωδικό που είναι δυνατή η αναλωσή τους. Αυτό είναι συνήθης πρακτική και όχι μόνο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
    Όσο για το μεσοπρόθεσμο γεγονός είναι οτι προβλέπει μειώσεις, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την εκτελεσή του για να δούμε πως θα υλοποιηθούν.
    Οσο για τους φωνασκούντες των 11.35, εύκολα βγάζουν συμπεράσματα, ξεχνόντας όμως ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου στηρίζεται και από τη ΝΔ και ο ΥΕΘΑ είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Οπότε τα περί ΠΑΣΟΚ και διάλυσης των ΕΔ είναι τουλάχιστον ηλιθιότητες.
    Τέλος καλό είναι να προσέχουν ορισμένοι (και του Αρίστου συμπεριλαμβανομένου) όταν αναφέρονται στον ευαίσθητο τομέα των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον τρέχοντα προυπολογισμό τα στοιχεία είναι την "ΔιΑΥΓΕΙΑ" και έχουν δημοσιευθεί στο OnAlert.
    To δε σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι γίνεται η μεταφορά κονδυλίων, για πληρωμή λογαρισμών της ΔΕΗ...
    Άρα δεν έχουν να πληρώσουν την ΔΕΗ, απλά πράγματα.
    Για τις λοιπές περικοπές των λειτουργικών δαπανών μέχρι το 2015, που έχουν καθορισθεί μέσω του μεσοπρόθεμου, έχεις να μας πεις κάτι?
    Μάλλον ακολουθείς την σιωπή του κ. Μπεγλίτη, που δεν απάντησε επι του θέματος στην σχετική ερώτηση στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και για να είμαι ακριβοδίκαιος κάτι είπες για το μεσοπρόθεσμο..
    Ναι μεν αλλά ΘΑ δούμε.
    Όσο για τις συστάσεις αγαπητέ, μάλλον λάθος άτομο και τρόπο διάλεξες.
    Ότι διαβάζεις εδώ (όχι σε άλλα sites), για τέτοια θέματα, πάντα παρουσιάζεται με την δέουσα προσοχή και πάντα μα πάντα με επίσημα-κυβερνητικά και δημοσιευμένα στοιχεία.
    Για να ξέρουμε τι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρίστο, συνεχίζεις να μπουρδολογείς.
    1ον δεν αμφισβήτησα επ' ουδενί τα στοιχεία για τον φετινό προυπολογισμό.
    2ον σου έγραψα οτι αφορά μεταφορά σε κωδικό που μπορεί να αναλωθεί εντός του έτους.
    3ον Οι πληρωμή τελών (ΔΕΗ-ΟΤΕ-Υδρευση) για τις ΕΔ διέπονται από ειδικό καθεστώς και επ' ουδενί δεν ισχύει το "δεν έχουν να πληρώσουν" και δεν θα επεκταθώ παραπάνω για ευνόητους λόγους.

    Όσον αφορά για το μεσοπρόθεσμο σου απάντησα σαφέστατα και μην βιάζεσαι καθώς όποιος βιάζεατι σκοντάφτει.

    Οσον αφορά για τον κ. Μπεγλίτη, μα αυτός είναι παρελθόν από το ΥΕΘΑ. Γιατί δεν υποβάλλεται το ερώτημα στον κ. Αβραμόπουλο τον αντίπρόεδρο της ΝΔ ?

    Και για να τελειώνουμε αγαπητέ αρίστο σου θυμίζω οτι "η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας".

    ΥΓ Το στέλνω δευτερη φορά γιατί τη πρώτη το έκοψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άτσα αντιπολίτευση, το ΜΠΑΤΣΟΚ; Μπαίνει σιγα σιγά στον αγαπημένο ρόλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.