Πολιτική εξαπάτηση από το βήμα της Βουλής...

Σήμερα στην Βουλή ο κ. Τσίπρας, στην ώρα του πρωθυπουργού, ρώτησε τον κ. Παπαδήμο άν η νέα δανειακή σύμβαση, θα διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας διευκρινίσουμε ότι, η νέα δανειακή σύμβαση, της χώρας μας ή οιασδήποτε χώρας, θα γίνεται, από τον Ιούνιο του 2010, μέσω του μηχανισμού EFSF»
Την σύμβαση EFSF όμως την έχει ήδη υπογράψει ο
Παπακωνσταντίνου από 7/6/2010.  
Δείτε τώρα στο Βίντεο που ακολουθεί τι απάντησε ο κ. Παπαδήμος για το θέμα..

Σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην "Ώρα του πρωθυπουργού" για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και για την χρήση του αγγλοσαξονικού δίκαιου,  απάντησε το πρωί στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος. Τόνισε ο κ. Παπαδήμος ότι, δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλικό δίκαιο...

 

Προσέξτε τι γράφαμε στις τον Αύγουστο και τον Νοε.2011 ...  EΔΩ και ΕΔΩ
Η νέα δανειακή σύμβαση όπως σας προαναφέραμε, θα διέπεται από τους όρους του EFSF.
Ας δούμε όμως δυο επίμαχες παραγράφους (15 και 16) του EFSF.
15. MISCELLANEOUS


Στα ελληνικά:
Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη με την παρούσα ο αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
Σας θυμίζει τίποτα η πιο πάνω απίστευτη παράγραφος-δέσμευση ;
Eίναι ακριβώς ίδια, πιστή αντιγραφή αντίστοιχης παραγράφου της δανειακής σύμβασης !!!

Δείτε τώρα τι γράφει η επόμενη παράγραφος του EFSF
16.GOVERNING LAW AND JURISDICTION
(1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.
(2) Any dispute arising from or in the context of this Agreement shall be settled amicably. In the absence of such amicable agreement, the euro-area Member States agree that ....To the extent there is a dispute between one or more euroarea Member States and EFSF, the Parties agree to submit the dispute to the exclusive jurisdiction of the Courts of the Grand Duchy of Luxembourg. 
Είναι απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο ότι η συμφωνία διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο... και ότι σε περίπτωση διαφορών-διαφωνιών, τα θέματα θα παραπέμπονται στο Δουκάτο του Λουξεμβούργου !!!
Τώρα λοιπόν και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε θα πάμε σε νέα σύμβαση με βάση το EFSF.
Η σύμβαση όμως αυτή θα πρέπει να περάσει από την βουλή και στην συνέχεια να υπογραφεί.
Έλα όμως, που ο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη υπογράψει την EFSF και τους απαράδεκτους όρους που απεμπολούν την εθνική κυριαρχία και εισάγουν ως επικυρίαρχο το αγγλικό δίκαιο..
Με δεδομένο ότι το EFSF έχει υπογραφεί από την χώρα μας, τα όσα απάντησε σήμερα στον κ. Τσίπρα, ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, λόγω των δεσμεύσεων που απορρέουν από την ήδη υπογραφείσα συμφωνία EFSF !!! 
Η πρόταση και η λύση στο πρόβλημα είναι μια και απλή :
Να πιεστεί η κυβέρνηση από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ώστε σε συνεργασία με τις λοιπές εμπλεκόμενες χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) αλλά και τα υποψήφια "θύματα" Ισπανία, Ουγγαρία, Βέλγιο κλπ..
να ζητήσει την τροποποίηση των άρθρων 15 και 16 του EFSF, έτσι ώστε να μην απεμποληθούν κυριαρχικά δικαιώματα και να μην ισχύσει το Αγγλικό δίκαιο, στην νέα δανειακή σύμβαση.
Το θέμα είναι όμως γιατι ο Τσίπρας έδωσε γήπεδο στον Παπαδήμο...γιατί τον ρώτησε να απαντήσει σε κάτι που έχει τελειώσει μιας και του θέμα του Αγγλικού δικαίου είχε ήδη κλείσει???

Δεν το ήξερε..(πράγμα απίθανο) ή του έκανε αβάντα...


Υ.Γ
Κάτι ήξερε ο Πάνος Καμμένος που επέμενε και επιμένει να μην υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, λέγοντας : "Υπογραφή της δανειακής σύμβασης είναι το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας. Παραδίδεται στους δανειστές το αύριο των παιδιών μας, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Κανένας εκλεγμένος η διορισμένος κυβερνήτης δεν έχει λαϊκή εντολή και εξουσιοδότηση να το κάνει. Ενότητα για Αντίσταση στην παράδοση της Ελλάδας."

Σχόλια

  1. Θά ἔπρπε νά κάνετε μιά διόρθωση, στήν ἀπόδοση τοῦ λόγου τοῦ Παπαδήμου, σχετικά μέ τί δίκαιο.
    Ὁ Π. εἶπε, ὅτι, "δέν ἔχει γίνει δεκτό τό αἴτημα ΤΩΝ πιστωτῶν..". Δηλαδή, ὅτι δέν ἔχει γίνει δεκτό, τό αἴτημα πού ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ οἱ πιστωτές.
    Στό κείμενο γράφετε:"..ότι δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα ΑΠΟ τους πιστωτές.."
    Οπως τό διαβάζει κανείς, καταλαβαίνει ὅτι τό αἴτημα τό ὑπέβαλλαν κάποιοι ἄλλοι, καί ὅτι ἀπό τούς πιστωτές δἐν ἔγινε ἀποδεκτό.
    Ἡ διατύπωση αὐτή, μέ τήν πρώτη ματιά, μπερδεύει τόν ἀναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ αγαπητέ.
    Έχεις απόλυτο δίκιο.
    Η σχετική διόρθωση έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Καμμένος καλά τα λέει. Ο Σαμαράς όμως και τον διέγραψε και στηρίζει τη κυβέρνηση Παπαδήμου.
    Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και η "ώρα της κρίσης" θα έρθει ....
    ΥΓ Ευτυχώς, εστω και καθυστερημένα, κατέβασες το videakι. Φαίνεται κατάλαβες οτι και οι δύο είναι τελικά ίδιοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σηχαριτηρια στον καμενο δεν μπορει να μην εχουμαι κιαλους πολυτικους σαν τον καμενο δεν μπορει να εχει τοσους πολους απογωνους εκεινος ο.....ΕΦΙΑΛΤΗΣ.....τα εδρανα της βουλης εχουν τοσο πολυ αξια γιαυτους που δεν σκεφτωνται ουτε τα παιδια τους που θα ντρεπονται να βγουν εξω δεν ειναι ολων παιδια του..κολονακιου..ενας απλος πολητης και αναρωτιεμαι πως τους βαφουν τη πλυση τους κανουν..εκτος αν απηλουνται...... πανω απο τους μισους μεσα στη βουλη εχουν υπηρετηση την ..ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ..ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..τα τονιζω μηπος ειναι ναρκομενει δεν ειναι δυνατον να υπογραφουν συμβασεις που οπως λεναι μας οδυγουν σαν τα προβατα στη σφαγη παραδηδουν την χωρα μας ανεφ ορων στους ΕΥΡΕΟΜΑΣΟΝΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο τους τρακοσους πολιτικους μας μονο ο καμμενος και δυο τρεις ακομα δηλαδη ενενηντα πεντε τις εκατο που αντιπρωσοπαιβουν τον λαο ειναι....ΠΡΟΔΩΤΕΣ....αυτο βγαινει..κανω λαθος τη αλο μπορει να ειναι αυτοι που υπογραφουν. δανειακες συμβασεις οπου βαζουν τελος στην εθνικη μας κυριαρχια παραδιδουν την.ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ στους δανειστες και ειναι και ψεματα διοτι εμεις οΛΑΟΣ.δεν χρωσταμαι οι πολιτικοι τα εχουν στην ελβετια και αλου ας τους τα παρουν .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειχαμαι ΓΙΟΡΓΑΚΗ..ΚΩΣΤΑΚΗ..τωρα και..ΑΝΤΩΝΑΚΗ.. φτανει δεν θελουμαι αλους..εχουμαι αναγκη απο ..ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..αυτο βλεπω εγω στο πρωσωπο θ του ..ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.. και ευχωμε να βγουν και αλοι να σωθη η πατριδα μας τα παιδια μας αυριο θα βρουν ντουβαρια μπρωστα τους τη θα πειτε στα παιδια σας εσεις που υπογραφεται κατα της χωρας συμβασεις που ξεπουλαν την εθνικη κυριαρχια μας αν το δεχεσται εισασται..ΠΡΟΔΩΤΕΣ..ντροπησας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.