Τρεις μνηστήρες για τα κρατικά λαχεία..

Τρεις όμιλοι-εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά των κρατικών λαχείων στην Ελλάδα.
Μερικές από τις μεγαλύτερες μεγάλες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, συνεργάστηκαν για να εξετάσουν την προσφορά, συμπεριλαμβανομένης της Lottomatica, Scientific Games και Intralot. Η κοινοπραξία είναι υπό την ηγεσία του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη.
Οι άλλοι δύο πιθανοί πλειοδότες είναι
η “Austrian Lotteries” και μια ελληνοϊταλική ομάδα με επικεφαλής την Sisal SpA.
"Παρά τις εξαιρετικά αβέβαιες οικονομικές συνθήκες ... τα αποτελέσματα, από το πρώτο στάδιο των προσφορών είναι πολύ ενθαρρυντικά", δήλωσε ο Κώστας Μητρόπουλος πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) .
Ο κύκλος εργασιών των κρατικών λαχείων στην Ελλάδα ήταν 348 εκατομμύρια € πέρυσι. Μια πηγή κοντά στην διαδικασία είπε ότι η κυβέρνηση, θα πρέπει να αναμένει μεταξύ 400 εκατ. και 600 εκατομμύρια € από την πώληση.
Η διαδικασία προσφορών ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, ως μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου πώλησης περιουσιακών στοιχείων 50 δισ. Ευρώ.
Οι Ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις κινούνται με ρυθμούς χελώνας μέχρι στιγμής, λόγω του συνδυασμού των καθυστερήσεων και των δυσμενών συνθηκών της αγοράς. Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα περίπου 1,7 δισ. ευρώ, από τον αρχικό στόχο των 50 δισ. Ευρώ.
Περίπου τα μισά από αυτά τα χρήματα προήλθαν από την επέκταση άδειας τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Η Κυβέρνηση στην Ελλάδα κατέχει το 34 % της εταιρείας και ελέγχει τη διαχείρισή του.

Σχόλια