Διπλό χαστούκι-διάψευση από την τρόϊκα...

Προχθές έγινε τηλεδιάσκεψη του Πολ Τόμσεν με το ΔΝΤ, όπου ο κ. Τόμσεν μίλησε για το πρόγραμμα στην Ελλάδα και τις προοπτικές. 
Παράλληλα ο κ. Τόμσεν δέχτηκε και ερωτήσεις...

Από την επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ σχετικά με την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του Πολ Τόμσεν, προκύπτει ότι:
 
- Το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί καμία αίτηση για 2ο δάνειο και νέα δανειακή σύμβαση...
Συγκεκριμένα ο Τόμσεν είπε ότι: Δεν υπάρχει ακόμη αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα, η αποστολή εδώ δεν είναι για περαιτέρω συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ερωτών επανέρχεται και ξαναρωτάει: Άρα δεν είστε σε αυτό το δεύτερο ...;
MR. THOMSEN: Όχι, δεν είμαστε-συζητήσεις για αυτό δεν έχουν ξεκινήσει. Δεν έχουμε ακόμη αίτημα. Δεν είναι αυτό για το οποίο είμαστε εδώ τώρα. Είμαστε εδώ για να εξετάσουμε την εφαρμογή του προγράμματος, και να συζητήσουν τις προοπτικές για το επόμενο έτος. Αλλά δεν υπάρχει καμία συζήτηση των πολιτικών για το επόμενο έτος σε αυτό το στάδιο.
- Ο Τόμσεν σε σχετική ερώτηση για νέα μέτρα το 2012, απάντησε: 
Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόσθετα μέτρα θα χρειαστούν. Θα επανέλθουμε τον Ιανουάριο, όταν θα έχουμε το αποτέλεσμα από το τέλος του έτους..
 Δείτε τι έλεγε μόλις χθες ο κ. Βενιζέλος..
 
Διπλό λοιπόν το χαστούκι για την κυβέρνηση δεδομένου ότι ούτε συζήτηση για νέο δάνειο και δανειακή γίνεται, όπως μας έχουν βομβαρδίσει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ...
αλλά και το θέμα των νέων μέτρων όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά παραμένει ορθάνοικτο παρά τα όσα μας λέει η κυβέρνηση και τα όσα παρουσιάζουν στα   πρωτοσέλιδα τους οι βουβουζέλες..

Σχόλια