Χριστούγεννα με κρύο και χιόνια

Κακοκαιρία προβλέπεται για σήμερα σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

'Εντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Αύριο, Παρασκευή με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.
Χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα που θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ θα σημειωθεί και παγετός στα ηπειρωτικά. Από το Σάββατο 24-12-11 αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας.
Προβλήματαστις θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλα τα πελάγη της χώρας.
Εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου προς νησιά του Αιγαίου, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και δεν λειτουργεί η πορθμειακή γραμμή, από το Πέραμα στα Παλούκια Σαλαμίνας.
Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Σχόλια