Ανυποληψία Κράτους

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Κύριοι της κυβέρνησης δυστυχώς είστε αχαρακτήριστοι και αυτό διότι:
Από τους μέχρι τώρα λογαριασμούς που απέστειλε η ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων, πολλοί εξ αυτών έχουν λάθη και μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις είναι εις βάρος των καταναλωτών και φορολογουμένων (τυχαίο;) είτε αυτά είναι σχετικά με την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είτε στα τετραγωνικά μέτρα της δομημένης επιφάνειας.

Και στη δική μου περίπτωση όπως και σε όλους τους ιδιοκτήτες του συγκροτήματος πολυκατοικιών της περιοχής μου, όπου το πλείστον των ιδιοκτητών είναι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, με “πετσοκομμένες” τις συντάξεις τους, έχει υπολογισθεί το ειδικό τέλος με διπλάσιο το ποσό ανά τετραγωνικό μέτρο, με αποτέλεσμα ένα ποσό περίπου 500 ευρώ ανά διαμέρισμα, να έχει ανέλθει στα 1000 και πλέον ευρώ !!! Και ενώ κάποιος θα έπρεπε να πληρώσει τα 250 ευρώ ως πρώτη δόση, καλείται αυτόματα να πληρώσει 500 !!!
Φυσικά τα λάθη τα ρίχνετε στους Δήμους και θα μου πείτε ότι ανθρώπινο το λάθος. Αλλά ποιος σας δίνει το δικαίωμα να μας κάνετε με το έτσι θέλω σας, δανειστή του κράτους έστω για 2 ή και περισσότερους μήνες και μάλιστα άτοκα;
Είναι ντροπή για ένα κράτος, που σέβεται τους πολίτες του, να συμπεριφέρεται κατ αυτό τον τρόπο, προκειμένου να γεμίσει τα άδεια ταμεία του, εις βάρος των υποζυγίων πολιτών του; Ένα ευνομούμενο κράτος θα ανέστειλε την είσπραξη μέχρι διορθώσεως του λάθους και όχι να εκβιάζει τους πολίτες του με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής του λάθους ποσού και έχει λαμβάνειν ο πολίτης !
Πλέον τούτου δεν λαμβάνετε υπόψη απολύτως τίποτα. Επιβάλλετε χωρίς καμιά λογική και ισονομία φόρους και τέλη επί δικαίων και αδίκων χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας κάτι πολύ απλό που το σκέφθηκε κάποιος Αμερικανός γιατρός και συγγραφέας, ονόματι Austin O’Malley, που έγραψε:
“Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί”.
Και σεις το έχετε ξεπεράσει προ πολλού !
Και με αυτούς δυστυχώς συνεργάζεστε Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Καρατζαφέρη και λοιποί πρόθυμοι, και νομοθετείτε αγκαζέ και αντάμα.
Κατά τα άλλα ζούμε σε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, και πράσινα άλογα.
Κάτι τέτοιο αν συνέβαινε σε οποιαδήποτε χώρα της, οι υπεύθυνοι θα βρίσκονταν αμέσως στο σπίτι τους, αν δεν είχαν λίγο φιλότιμο για να παραιτηθούν.
Αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο, για να το βρείτε και σεις. Μόνο τη λέξη γνωρίζετε, αλλά όχι τη σημασία της.
Ντροπή και Αίσχος.

Σχόλια