Ο συνήγορος του κάθε Ρομά και του κάθε λαθρομετανάστη ΜΗ πολίτη, που όμως πληρώνεται κανονικά από το έλλειμμα του ελληνικού λαού...

 ...μήπως ήρθε η ώρα να το κλείσει το μαγαζάκι του ; Pωτάμε ...
From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Αντιγράφοντας ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του συνηγόρου του …. Πολίτη
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2011
Επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη σε Κομοτηνή και Ξάνθη
Κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη επισκέφθηκε την Κομοτηνή και την Ξάνθη στις 24 και 25 Οκτώβρη 2011, για να διερευνήσει ζητήματα σχετικά με την εγκατάσταση των Ρομά,
το περιβάλλον, την προστασία δικαιωμάτων του ανθρώπου και την ένταξη/φοίτηση των παιδιών στην εκπαίδευση.
Ειδικότερα, στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο Βοηθός Συνήγορος για θέματα ποιότητας ζωής, Ιωάννης Σαγιάς, ο Βοηθός Συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού, Γιώργος Μόσχος, και ειδικοί επιστήμονες της ανεξάρτητης αρχής επισκέφθηκαν τους οικισμούς Αλάν Κογιού (τέρμα Αδριανουπόλεως) και Ηφαίστου (Καλκάντζα). Την ίδια μέρα σε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, συζήτησαν το ζήτημα μετεγκατάστασης του οικισμού Αλάν Κογιού, την ένταξη στο σχέδιο πόλης του Ηφαίστου, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που ανήκουν στην ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής το κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη κατέγραψε και τις απόψεις των εκπροσώπων της «Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομ Θράκης και Διασποράς». Παράλληλα επισκέφτηκαν το 7ο και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ηφαίστου και συζήτησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές .
Στην Ξάνθη, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον οικισμό Ρομά του Δροσερού και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού. Ακολούθως, είχαν συνάντηση εργασίας, στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Μιχαήλ Στυλιανίδη, και στελέχη υπηρεσιών του Δήμου, με αντικείμενο τα θέματα ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης, τη δημιουργία νέων σχολείων (Δημοτικού και Γυμνασίου), τη συνεισφορά του Δήμου στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων του οικισμού, καθώς και τη λειτουργία του νέου θεσμού «Κέντρο Βοήθειας Φτωχών Οικογενειών». Επισκέφτηκαν επίσης το σχολικό συγκρότημα 15ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων Δροσερού, και συζήτησαν με τους διευθυντές των σχολείων και ομάδα μαθητών.
Ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει τη διαμεσολαβητική του προσπάθεια ώστε να επισπευτούν οι αναγκαίες επιμέρους ενέργειες και να διευθετηθούν ζητήματα που εμποδίζουν την κοινωνική ένταξη των Ρομά στις περιοχές αυτές.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Ιρις» για την καταπολέμηση των διακρίσεων, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Νέας Γενιάς με χρηματοδότηση του Eυρωπαϊκού Ταμείου Κοινωνικής συνοχής (πρόγραμμα PROGRESS, 2007 - 2013).
Σύμφωνα με Δημοσίευση euro2day: 12:56 - 10/08/11: Διορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, έξι Βοηθοί Συνήγοροι ανά θεματική ενότητα στο «Συνήγορο του Πολίτη», κατόπιν πρότασης της Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπης Σπανού. Βασίλης Καρύδης, Γιάννης Σακέλλης. Ιωάννης Σαγιάς. Μαίρη Κοτρωνιά, Γεώργιος Μόσχος, Σταματίνα Γιαννακούρου.
Τα σχόλια μου ΔΕΝ περισσεύουν!
Τα δικά σας ;
ΣΧΟΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ROM ; … ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΝΤΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΡΟΜΑ , Ε …..ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ….. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ … ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ … ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ….ΕΛΛΗΝΕΣ !
ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΒΡΑΙΛΑ, ΓΑΛΑΤΣΙ , ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ .
From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Σχόλια

  1. Ο Βοηθός Συνήγορος Ιωάννης Σαγιάς, έχει μια αμόρφωτη Αλβανιδα γραμματέα , μπράβο μας Ελληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8A H8ELA NA KSERO ...POSO M AS EINE AYTOS POY EGRAPSE TO SXOLIO KAI PREPEI NA KSEREIS DEN YPARXEI FARA GYFTOS ....EINE BRISIA GIA ATOMA POY KANOYN DIAFARA POY DEN STEKOYN STHN PRAGMATIKOTITA ...OPOS AKRIBOS EKANES KAI ESY ME TO SXOLIO SOY ...EISE GYFTOS M KA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Δεν είναι ρατσιστικό να διακηρύσσουμε ότι δεν θέλουμε την μαζική μετανάστευση, είναι η επιβίωση μας .”

    Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Δεκεμβρίου 5, 2011


    http://1greek.wordpress.com/2011/12/05/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%85/


    1 Vote

    TΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ , ΤΑ ΜΑΤ ΜΑΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ , ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !
    From HEIL GAP (or mind the GAP) .
    Παλαιοτέρα ακούγοντας την λέξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.