Αλλαγές στην εθνική κυριαρχία

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΖΗΤΕΙ Ο ΤΡΙΣΕ
Επαναπροσδιορισμό της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας ζητεί με άρθρο του στο Ρόιτερ΄ς ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η ευρωπαϊκή ενοποίηση, στην πορεία για την ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι αναγκαίος ο έλεγχος των οικονομικών πολιτικών των χωρών-μελών,
αλλά και η απευθείας από την ευρωζώνη διαμόρφωση των δημοσιονομικών πολιτικών των χωρών που αποτυγχάνουν στους στόχους τους.
Καθώς κάτι τέτοιο προσκρούει στην έννοια της εθνικής κυριαρχίας, κατά την άποψή του αυτή πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τρισέ θεωρεί αναγκαία και την επαναδιατύπωση της πρότασης για δημιουργία ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, που θα επιβλέπει τις δημοσιονομικές πολιτικές και τις πολιτικές ανταγωνισμού και θα επιβάλλει τις πολιτικές στις χώρες που δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Αναφέρει μάλιστα ότι θα μπορούσε κανείς να φαντασθεί τη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ευρωπαϊκή Γερουσία και σημειώνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είχε τον ρόλο της Κάτω Βουλής.
Αντίστοιχα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να γίνει η εκτελεστική εξουσία και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποτελέσει τη δικαστική εξουσία.

Σχόλια

  1. Αν αφήσουμε "ειδικούς" τύπου Τρισέ να μας οδηγήσουν εκεί που επιθυμούν πρέπει να ετοιμαστούμε για νεες μεγάλης έκτασης γενοκτονίες οι οποίες ομως θα έχουν περαστεί σαν νομοσχεδια απο τα νεου τύπου "κυρίαρχα" κοινοβούλια οπου διορισμένοι τραπεζίτες παριστάνουν τους εθνικούς ηγέτες.

    Ίσως πολλοί να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει πως η διατήρηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας καθώς και της τήρησης του Συντάγματος είναι υποχρεωση του ίδιου του λαού.

    Άρθρο 120

    1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.