Οι Παπανδρέου είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης...

Πολλές και σήμερα οι αναφορές στην Ελλάδα με επίκεντρο κυρίως την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2012. Η Tagesspiegel φιλοξενεί σχόλιο για τις ελπίδες του Γ. Παπανδρέου να επιστρέψει στο προσκήνιο.
"Ο Παπανδρέου ελπίζει να επιστρέψει" επιγράφει το σχόλιό της η Tagesspiegel και σημειώνει στον υπότιτλο ότι ο πρώην πρωθυπουργός γαντζώνεται στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά η πολιτική δυναστεία της οικογένειάς του φτάνει στο τέλος της».

Και η εφημερίδα παρατηρεί: «Οι Παπανδρέου είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πατέρας του σημερινού προέδρου, ενεπλάκη το 1989 σε ένα πολιτικό και προσωπικό σκάνδαλο. Οι Έλληνες τον καταψήφισαν. Τέσσερα χρόνια μετά ήταν και πάλι εκεί. Όντας πολύ άρρωστος, ο 74χρονος πολιτικός έχασε τις εκλογές του Οκτωβρίου το 1993. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, και ο ίδιος γιός ενός πρωθυπουργού, κυβερνούσε μέχρι το θάνατό του το 1996 με το στιλ ενός αλάνθαστου πατριάρχη. Η για καιρό παρεμποδισμένη ενδοκομματική δημοκρατία είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία».
Deutsche Welle

Σχόλια