Αυτός είναι επιτέλους ο νέος Ηγέτης μας...

αν βιάζεσαι πολύ, δες το προφίλ του :

και τώρα διάβασε το σοβαρά:

Η οικονομική κρίση που έρχεται στη χώρα μας, γιατί ακόμα δεν έχουμε δει τα δόντια της πραγματικής κρίσης και η οποία αναμένεται να οδηγήσει στην απώλεια ατομικών περιουσιών και στην εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού αδιακρίτως, έχει καταστήσει πλέον φανερή την αλήθεια και έχει πείσει πλέον τους πάντες ότι στην πραγματικότητα είναι κρίση πολιτική. Η πολιτική κρίση ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα συνέβαινε και φυσικά θα οδηγούσε...
στην οικονομική κρίση, από τη στιγμή που η πολιτική εξουσία είχε αυτονομηθεί και ελεγχόταν, όπως και συνεχίζει δυστυχώς να ελέγχεται, από εξωθεσμικά κέντρα και όχι από τον ίδιο τον λαό, εξυπηρετώντας έτσι και αντίστοιχα οικονομικά συμφέροντα.

Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση όλοι οι Έλληνες αναζητούν τον Ηγέτη. Αυτόν δηλαδή τον άνθρωπο που θα βγει μπροστάρης, θα ορθώσει το ανάστημά του, θα πάρει το λαό μαζί του και θα απαγκιστρώσει την πολιτική εξουσία από τα νύχια των αρπακτικών που λυμαίνονται τους κόπους και τον ιδρώτα των πολιτών.

Μετά την παταγώδη αποτυχία των κομματικών αρχηγών και τη διάψευση των ελπίδων των οπαδών τους, το καταρρέον πολιτικό σύστημα παρουσίασε στο λαό τον κ. Παπαδήμο ως Ηγέτη. Όμως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των καθεστωτικών ΜΜΕ, αλλά και πολλών εξαρτημάτων (πνευματικών, πολιτικών κ.λ.π.) του συστήματος να επιβληθεί ως Ηγέτης ο κ. Παπαδήμος, η όλη κατάσταση ξεφουσκώνει με ταχύτητα. Τώρα η συστημική ελίτ, προσπαθεί να βρει τον επόμενο Ηγέτη από τα φθαρμένα υλικά του ΠΑΣΟΚ ή από τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ, αλλά και πάλι η βία της κρίσης θα στραφεί εναντίον τους πολύ γρήγορα. Κι όμως οι Έλληνες δεν παύουν να περιμένουν τον Ηγέτη τους.

Ποιος όμως είναι αυτός ο Ηγέτης; Για κοιτάξτε λίγο γύρο σας και θα τον δείτε αμέσως. Κοιτάξτε λίγο στον καθρέφτη και θα τον αναγνωρίσετε αμέσως. Έχετε αυτοεκτίμηση ή τη χάσατε εντελώς; Ποιος μπορεί να είναι καλύτερος Ηγέτης για το πρόβλημα του καθενός μας από εμάς τους ίδιους, Ε; Περιμένετε μήπως κανέναν πεφωτισμένο άγνωστο ή γνωστό μέσα από τα ΜΜΕ, να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας;

Ο καθένας μας λοιπόν είναι ο Ηγέτης και έτσι πραγματικά πρέπει να είναι μέσα σε μία γνήσια δημοκρατία και όχι μέσα σε έναν συγκαλυμμένο ολοκληρωτισμό και αλλοτρίωση που ζούμε σήμερα στη χώρα μας.

Εκείνο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ της ύπνωσης και να επιβάλλουμε, εδώ και τώρα, αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, ώστε να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι τη διακυβέρνηση της χώρας, τη διαχείριση της ζωής μας και όχι να είμαστε τα πρόβατα που οδηγούμαστε στο σφαγείο.
Στροφή στον άνθρωπο λοιπόν.
Μήπως θεωρείτε τον εαυτό σας ανίκανο για κάτι τέτοιο;


Σχόλια