Σοκ από αφίσα με την Παναγία

Σάλο στους απανταχού χριστιανούς και θύελλα αντιδράσεων προκαλεί γιγαντοαφίσα που τοποθετήθηκε έξω από εκκλησία του Οκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, η οποία απεικονίζει την Παναγία να κοιτάζει με απόγνωση ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Η σοκαριστική αφίσα αποτελεί μέρος καμπάνιας κατά των εκτρώσεων, την οποία έκανε αμφιλεγόμενη εκκλησία της Νέας Ζηλανδίας θέλοντας, όπως υποστηρίζεται, να στείλει μήνυμα στις
ανύπαντρες γυναίκες που μένουν έγκυοι πως υπάρχει φως στο τούνελ. Η εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας ξεκίνησε την εορταστική διαφημιστική της καμπάνια θέλοντας ν’ ανοίξει δρόμο στην πραγματική συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της ενορίας, χωρίς συναισθηματικά ταμπού, όπως υποστηρίζει ο πάστορας Γκλιν Κάρντι. Παραλληλίζει δε την Παναγία με κάθε σημερινή κοπέλα που είναι φτωχή κι απροστάτευτη, και κινδυνεύει από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Ωστόσο η κίνηση αντιμετωπίστηκε με έντονο σκεπτικισμό και αντιδράσεις από τους πιστούς. «Ξεπεράσατε τα όρια. Η Παρθένος Μαρία δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διαφήμισης, ανεξάρτητα από το αν έχετε καλές προθέσεις» έγραψε ένας πιστός στην ιστοσελίδα της εκκλησίας, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Μπορεί άραγε να υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό;»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω εκκλησία προκαλεί τους χριστιανούς. Το 2009, πάλι κοντά στα Χριστούγεννα, είχε αναρτηθεί άλλη μία σοκαριστική αφίσα, στην οποία εμφανίζονταν η Παρθένος Μαρία και ο Ιωσήφ, γυμνοί στο κρεβάτι. Κάτω από την εικόνα υπήρχε το μήνυμα: «Καημένε Ιωσήφ. Ο λόγος του Θεού είναι δύσκολο να ακολουθηθεί». Και τότε είχε προκληθεί χάος, ωστόσο οι υπεύθυνοι της εκκλησίας ουδόλως φάνηκε να πτοούνται.
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ
espresso

Σχόλια