Δήλωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την Παγκόσμια ημέρα Προσώπων με Αναπηρία

«Τρείς(3) Δεκέμβρη, ημέρα οργής κατά της υποκρισίας εκείνων που ομνύουν δήθεν στο βωμό της αλληλοαποδοχής, αλλά στην πραγματικότητα σπρώχνουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές τους, τις ευπαθείς ομάδες στο κοινωνικό περιθώριο της ακραίας φτώχειας.
Ο δημοσιονομικός οδοστρωτήρας των Τροϊκανών ισοπεδώνει όσους δεν μπορούν να αντισταθούν. Καύσιμη ύλη τους, οι αδύνατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ανάπηρα πρόσωπα της κοινωνίας.
Όταν μηχανεύεσαι και τις πιο εκτρωματικές διαδικασίες για να περικόψεις ακόμα και τα πιο πενιχρά επιδόματα των 250 ευρώ «φορτώνοντας» ολοκληρωτικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας στην ελληνική οικογένεια, επιδεικνύεις το πραγματικό σου απεχθές βλέμμα του αποκλεισμού.
Εκείνοι που αγνοούν τι σημαίνει αυτισμός, μεσογειακή αναιμία, μεταμόσχευση, ινσουλινοεξάρτηση, είναι εκείνοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιδείξουν οικονομικά αποτελέσματα αγνοώντας την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Δεν έφταναν οι αναστολές του Νόμου για τις προσλήψεις των αναπήρων, δεν αρκούσαν οι περικοπές χιλιάδων κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν όταν το αναπηρικό κίνημα είχε κινηματικά χαρακτηριστικά τώρα έρχεται και η περικοπή των «φτωχών» επιδομάτων.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη, αλλά εξίσου ευθύνη φέρουν και εκείνοι που έχουν ταχθεί να υπερασπιστούν τον ανώνυμο, απροστάτευτο και αστήριχτο ανάπηρο, αλλά έχουν βολευτεί στην εξάρτηση που γεννά η διαπλοκή υλοποίησης πολλών ευρωπαϊκών προγραμμάτων με τα συναρμόδια υπουργεία».

Σχόλια