Αντιδράσεις από κατοίκους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων για την αντικατάσταση του "ΜΥΚΟΝΟΣ"

Κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντικατάσταση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» από το «Ιεράπετρα» αποφάσισαν να διοργανώσουν την Παρασκευή μέλη ικαριώτικων και φουρνιώτικων συλλόγων Αθήνας.
«Μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω» λένε τοπικοί φορείς και ζητούν να μην γίνει η αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» από το ηλικίας 36 ετών «Ιεράπετρα»
Τα μέλη των συλλόγων αποφάσισαν να συγκεντρωθούν την Παρασκευή το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά για να εμποδίσουν τον απόπλου του Ιεράπετρα.


Σε περίπτωση που τελικά το πλοίο αναχωρήσει ζητούν να υπάρξουν από τους τοπικούς φορείς των νησιών ανάλογες κινητοποιήσεις στα λιμάνια τα οποία θα προσεγγίσει.
Μάλιστα καλούν όσους παραβρεθούν να φορούν σκουφάκια κολύμβησης θέλοντας -όπως λένε- να στείλουν το μήνυμα προς το αρμόδιο υπουργείο «αφήστε το καλύτερα. Πάμε και κολυμπώντας».
Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους. Το «παρών» θα δώσουν οι δήμαρχοι των τριών νησιών.
Επίσης θα συμμετάσχει ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Νικόλαο Αγγελής και ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος.
Συνάντηση θα υπάρξει επίσης και με εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Νήσος Μύκονος».
Το «Νήσος Μύκονος» θα πρέπει να κάνει την καθιερωμένη ετήσια συντήρησή του, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες.
Στη συνέχεια προγραμματίζεται να αντικαταστήσει το άλλο πλοίο της HSW, το «Νήσος Χίος», που εκτελεί τα δρομολόγια από Πειραιά προς Χίο και Μυτιλήνη και το οποίο θα προχωρήσει και αυτό στην καθιερωμένη ετήσια συντήρηση.
Ετσι, το «Νήσος Μύκονος» θα «λείψει» σίγουρα από το δρομολόγιο προς Σάμο, Ικαρία και Φούρνους για διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών.

Σχόλια