Πρωτοχρονιά χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου..

Από το προσεχές Σάββατο 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί κανονικά το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου στην Οστρακίνα. Το χιονοδρομικό βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τρίπολη και μόλις 160 από την Αθήνα κι από αυτά μόνο τα 12 χιλιόμετρα είναι επαρχιακό δίκτυο.
Το χιονοδρομικό λειτουργεί τα τελευταία 46 χρόνια και διαθέτει τρεις πίστες για μεγάλους και ένα baby lifts, ενώ στο σαλέ μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα και να εξασφαλίσετε την υποδομή για να κάνετε σκι, ενώ δίπλα λειτουργεί το καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης
και μπορείτε να διανυκτερεύσετε, αφού πρώτα έχετε συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο λειτουργίας του.
Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες κι είναι ιδανικό για παιδιά, αφού πρόκειται για ένα ήπιο βουνό με εύκολη πρόσβαση, κοντά στον αυτοκινητόδρομο κι εξαιρετικό για παιχνίδια στο χιόνι κι εκμάθηση σκι. Βεβαίως διαθέτει και δύσκολες διαδρομές και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στο ελατοδάσος.
Ανήμερα την πρωτοχρονιά, από τις 3.00 το μεσημέρι ο δήμος Τρίπολης διοργανώνει μια ξεχωριστεί εκδήλωση στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, υποδεχόμενος επισήμως την χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση με φωτιές στο χιόνι, τσουκαλόκαυτο και το δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη να προσφέρει βασιλόπιτα για όσους ανέβουν στην Οστρακίνα. Θα ακολουθήσει βραδινό σκι και η γιορτή θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Σχόλια