Παπαδήμος: Εκλογές τον Μάρτη

Γύρω από το έντονο, εξαιρετικά έντονο παρασκήνιο για τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών φαίνεται ότι παίζονται πολλά παιχνίδια, πολιτικά, προσωπικά, εσωκομματικών συσχετισμών.
Για παράδειγμα, ο Β. Βενιζέλος φαίνεται ότι ωθεί τις εξελίξεις για μεγάλη «καθυστέρηση».
Έτσι, αν και ο Βενιζέλος ήταν αυτός που με τα τρία στελέχη της ΝΔ (Λαζαρίδης, Σταμάτης και Σταϊκούρας) είχαν συμφωνήσει στη 19η Φεβρουαρίου ως την πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εκλογών, τώρα φέρνει προσκόμματα, επικαλούμενος πότε την...
7η δόση, πότε το PSI, και μάλιστα με διαφορετικά κάθε φορά επιχειρήματα.
Πάντως, σε αυτό το παζλ που τείνει να διαμορφωθεί σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών, «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα δύο πάρα πολύ βασικά κομμάτια:
Πρώτον, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, σε συζήτηση που είχε πρόσφατα με προσωπικότητα της αντιπολίτευσης και απαντώντας στις αιτιάσεις του και στα επιχειρήματά του, ότι πρέπει τάχιστα να γίνουν εκλογές, επειδή η κυβέρνησή του δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, είπε ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι εκλογές θα έχουν γίνει.
Ουσιαστικά, δηλαδή, οριοθέτησε τον χρόνο παραμονής της κυβέρνησής του για λίγες βδομάδες μετά τη 19η Φεβρουαρίου και τον χρόνο των εκλογών στις 11 ή 18 Μαρτίου (στις 25 Μαρτίου έχουμε την εθνική γιορτή).
Δεύτερον, ο Αντ. Σαμαράς και η ΝΔ έχουν, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, επίσης θέσει ως απώτατο όριο διεξαγωγής των εκλογών τη 18η Μαρτίου.
Δέχονται, δηλαδή, την αναγκαιότητα μιας μικρής παράτασης του βίου της κυβέρνησης, αλλά όχι αργότερα απ' την προαναφερθείσα ημερομηνία.
Μάλιστα, και σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αν κάποιοι και κυρίως ο Λ. Παπαδήμος επιμείνουν σε μεγαλύτερη παράταση του βίου της κυβέρνησης, τότε ο Σαμαράς θα άρει την εμπιστοσύνη του και θα αποσύρει τους υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ απ' αυτήν!
Ούτως ή άλλως, η ΝΔ έχει τεθεί σε άτυπη εκλογική ετοιμότητα.
Ίσως μάλιστα να έχει και ο Αντ. Σαμαράς την ίδια διαβεβαίωση απ' τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ίσως εξ αυτού να εξηγούνται ορισμένες από τις τελευταίες επιλογές του, που –κατά τα άλλα– έχουν προξενήσει αίσθηση... 
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχόλια

  1. Το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και οι επίδοξοι διάδοχοι του ΓΑΠ ελπίζουν σε μιά τέτοια καθυστέρηση των εκλογών που να τους επιτρέψει να αναστρέψουν την σημερινή κατάσταση προς όφελός τους. Θέλω να ελπίζω ότι ο Ελληνικός λαός έχει πλέον ωριμάσει και δεν θα ξεχάσει τόσο γρήγορα τους υπαίτιους για την απελπιστική κατάσταση που είμαστε σήμερα. Φταίνε όλοι, ο ΓΑΠ και η κοινοβουλευτική του ομάδα, γιατί ενσυνείδητα και προσχεδιασμένα μας οδήγησαν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.