Έκαναν «φτερά» 550.000 ευρώ από το ταμείο της ΕΑΣ Λάρισας!

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ «εξαφανίστηκαν» από τα ταμεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr
Το θέμα έγινε αντιληπτό από την οικονομική διεύθυνση της Ένωσης προ μηνών για να διαπιστωθεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο πως τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί από το ταμείο από το διάστημα 2005 έως σήμερα από συγκεκριμένο υπάλληλο.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, διευθυντικό στέλεχος της ΕΑΣ επιχείρησε να αναζητήσει εξηγήσεις από τον υπάλληλο ο οποίος φέρεται αρχικά να παραδέχθηκε το λάθος του και για το λόγο αυτό υπέγραψε χαρτί που αναγνωρίζει την οφειλή του προς την ΕΑΣ, ύψους 300.000 ευρώ.
Η διοίκηση ήδη έχει διατάξει τη διενέργεια εξονυχιστικού ελέγχου στα οικονομικά αναμένοντας τα τελικά στοιχεία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Σπύρος Τσικρίκας ενημέρωσε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο τα μέλη για την ιστορία, ανεβάζοντας ωστόσο τον πήχη του χρηματικού ποσού – μετά από το σχετικό έλεγχο που έγινε – στις 550.000 ευρώ περίπου!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πριν από λίγη ώρα εξάλλου η ΕΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει τα εξής:
"Δυστυχώς μετά από έλεγχο που διενεργεί η υπηρεσία ανακάλυψε καταχρηστική συμπεριφορά υπαλλήλου. Η έρευνα συνεχίζεται όπως και κάθε διοικητική διαδικασία, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, όπως ακριβώς προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της ΕΑΣ Λάρισας και της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η βούληση της διοίκησης και της διεύθυνσης για διαφάνεια στην υπόθεση είναι δεδομένη και σε καμία περίπτωση δε θα παρεκκλίνει από τα προβλεπόμενα και τα νόμιμα μέσα που απαιτούνται.
Παράλληλα ανατέθηκε σε εταιρεία ορκωτών ελεγκτών – λογιστών να προβεί σε ειδικό διαχειριστικό έλεγχο. Μετά το πόρισμα της εν λόγω εταιρείας θα κινηθούν από το διοικητικό συμβούλιο όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες".
Απόστολος Ράιδος

Σχόλια