Πέθανε 45χρονη στην Ηλεία της "πράσινης ανάπτυξης" από ασιτία!


Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την επίσκεψη Παπανδρέου, όταν υποσχόταν πως η Ηλεία θα γίνει "Πρότυπος Νομός Πράσινης Ανάπτυξης"
Νεκρή από ασιτία βρέθηκε χθες στο φτωχικό της, στις παρυφές του χωριού Μακρίσια Ηλείας, η 45χρονη Ελένη Γ. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του Πύργου, Κοσμά Αλεξίου, η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου δύο ημέρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή και σε αυτό συντέλεσαν κυρίως η ασιτία και οι κακές συνθήκες διαβίωσης.

Παρατημένη από τους συγγενείς της, ζούσε τα τελευταία χρόνια σε μια τρώγλη με τσιμεντόλιθους σκεπασμένη με ελενίτ χωρίς θέρμανση και τα απαραίτητα για τη διαβίωσή της.
Επειτα από παρέμβαση της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης Ηλείας και του μητροπολίτη στέγασε τους τελευταίους μήνες τα όνειρά της σε ένα φτωχικό σπιτάκι και από τότε ζούσε με τη βοήθεια των συνανθρώπων της. Μέχρι που χθες τη βρήκαν νεκρή οι υπάλληλοι της «Βοήθειας στο Σπίτι» του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.
«Οι εκατοντάδες φτωχές οικογένειες στην Ηλεία τείνουν να γίνουν χιλιάδες και όσοι πριν από ένα χρόνο ζούσαν στα όρια της φτώχειας, σήμερα δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν. Η κατάσταση είναι δραματική και δεν υπερβάλλω. Καλούμε τους δήμους της Ηλείας να οργανωθούν έγκαιρα και από τη νέα χρονιά να καθιερώσουν συσσίτια γι' αυτούς τους ανθρώπους. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένη κοινωνία, δεν πρέπει να αδιαφορούσε σε αυτό το δράμα που συμβαίνει δίπλα μας» τόνισε στην «Ε» ο Γιώργος Λαγκαδινός, πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης στην Ηλεία.

Σχόλια