Ρε που καταντήσαμε...Μαθήματα δημοκρατίας από τον Μπαγίς.

Η Τουρκική εμπειρία για την Ευρώπη: Επενδύστε στην Δημοκρατία !!
Διαβάστε τις δηλώσεις του Τούρκου Μπαγίς υπουργού για θέματα Ε.Ε :
Διανύουμε μια πολύ ιδιαίτερη εποχή στην ιστορία του πλανήτη μας. 
Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλάζει την αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας και την πολιτική. 
Αυτό που ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτική κρίση έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε πολιτική, ειδικά σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.
Τεχνοκρατικές κυβερνήσεις ανέλαβαν την εξουσία
 στις χώρες αυτές, όταν οι εκλεγμένες κυβερνήσεις παραιτήθηκαν.
Παράλληλα με την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεπεραστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, το ερώτημα αν η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει το σημερινό δημοκρατικό έλλειμμα ως νόμιμο, ενώ στραγγαλίζεται από τα οικονομικά ελλείμματα είναι μια μεγάλη ανησυχία τώρα. Οι πρόσφατες εμπειρίες στην Ελλάδα και την Ιταλία, έχουν προκαλέσει αμφιβολίες σχετικά με την ειλικρίνεια της ΕΕ σχετικά σε αυτό το θέμα. Αυτό που παρατηρούμε είναι οικονομικά πραξικοπήματα ανατρέποντας τη δημοκρατία και τις εκλεγμένες κυβερνήσεις. Φαίνεται να είναι μια πραγματική δοκιμή στο προσεχές μέλλον για την ΕΕ, πώς θα διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ δημοκρατίας και οικονομίας. Η Τουρκία προειδοποιεί ειλικρινά τους Ευρωπαίους φίλους ότι η ΕΕ, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπονομεύει τους δικούς της κανόνες και τις αξίες της με την απομάκρυνση από το δημοκρατικό πλαίσιο.
Το μόνο νόμιμο και αποτελεσματικό εργαλείο για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση είναι η αληθινή δημοκρατία. Η εμπειρία μας στην Τουρκία για εννέα χρόνια είναι πηγή έμπνευσης. Οι δύο μαγικές λέξεις πίσω από την μεγάλη οικονομική μεταμόρφωση της Τουρκίας είναι η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη. Η ισχυρή και σταθερή δημοκρατική κυβέρνηση μας, έχει εφαρμόσει μια θεαματική πολιτική και οικονομική εκστρατεία, για την μεταρρύθμιση κατά τη διάρκεια εννέα ετών στην εξουσία. Το πολιτικό πρόγραμμά μας, προβλέπει μια αναβαθμισμένη δημοκρατία, μια διαφανή και υπεύθυνη διοίκηση, καλύτερη διακυβέρνηση και μια ανεπτυγμένη κοινωνία των πολιτών. 
Υ.Γ
Ρε που καταντήσαμε...
Η απόλυτη ξεφτίλα...
Να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας και οι μογγόλοι.
Να μιλάνε για δικτατορίες και πραξικοπήματα...

Σχόλια