Aπό αύριο αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), «εξαιτίας της υπερμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (συνολικά 350.000.000)» . Ετσι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου
θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούν στους γιατρούς.


Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ, να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και εισπράττοντας από αυτούς τη νόμιμη αμοιβή.

Σχόλια

  1. Αγαπητέ μου φίλε.
    Θα ήθελα να σου γνωστοποιήσω και μέσω αυτού να ενημερωθούν και όσοι ενδιαφέρονται, ότι σε περόπτωση που κάποιος ασφαλισμένος του ΟΠΑΔ επισκευθεί ιατρό μη συμβεβλημένο με το ταμείο, πάρει απόδειξη και ύστερα την καταθέσει στον ΟΠΑΔ για να του δοθεί μέρος του ποσού που έδωσε, θα σπάσει τα μούτρα του όπως συνέβη και σε εμένα.
    Σε ερώτησή μου στους υπεύθυνους του ταμείου στην Νομαρχία Πειραιά, όταν επιχείρησα να καταθέσω απόδειξη μη συμβεβλημένου με το ταμείο ιατρού προκειμένου να μου δοθεί το ποσό που το ταμείο αποζημειώνει τον αντίστοιχα συμβεβλημμένο, μου είπαν ότι αυτο έχει καταργηθεί και το ταμείο σου επιστρέφει το ποσό αυτό μόνο στην περίπτωση που ο ιατρός είναι συμβεβλημένος.
    Αυτό είναι αποτέλεσμα προφανώς των νέων διατάξεων του ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας.
    Κατά τα άλλα εκσυγχρονίζουν το κράτος ούτως ώστε ο πολίτης να μπορεί να έχει καλίτερες υπηρεσίες σε οποιαδήποτε κατάσταση (ακόμη και στην περίπτωση αναστολής των συμβάσεών τους όπως αναφέρεται στο άρθρο;) και ανοίγουν τα επαγγέλματα για να μπορείς να πας όποιον ιατρό θές ή κρίνεις ότι είναι ο καταλληλότερος επιστήμων για την πάθησή σου.
    Να τους ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ τους "εξορθολογιστές" και "ακσυγχρονιστές" νομοθέτες που μόνο μέλημά τους είναι να ταλαιπωρείται ο πολίτης στον βωμό της ανασυγκρότησης του Κράτους.
    Από Πειραιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.