Συνεχίζεται η άφρονη πολιτική κατά της Οικογένειας...


 Καταργείται το επίδομα γάμου και κόβεται το επίδομα τέκνων.
Μήπως παραφρονήσαμε;
                Εκτός από τις έκτακτες εισφορές,  τα χαράτσια της  ΔΕΗ,  τις μειώσεις μισθών - επιδομάτων, την κατάργηση του επιδόματος Γάμου… και  κάθε δημογραφικού νόμου και κινήτρου που ίσχυαν στη χώρα μας,  η  «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση Παπανδρέου, πριν εγκαταλείψει την εξουσία πρόσθεσε τις τελευταίες μέρες άλλα δύο μέτρα που πλήττουν την οικογένεια:

1.       Χωρίς επίδομα θα γεννούν από δω και πέρα οι Ελληνίδες καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι νέες μητέρες που θα γεννούν είτε σε δημόσια Νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά Μαιευτήρια δεν θα εισπράττουν το ποσό αυτό!. 
2.       Σύμφωνα επίσης, με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών της  14/11/2011, επί του άρθρου  17 της οικογενειακής παροχής, με την αυθαίρετη ερμηνεία της(εκτός των μειώσεων των επιδομάτων παιδιών - μετά το 4ο , από 73 στα 70€) ορίζεται:
Το επίδομα του 1ου τέκνου σε 50€, του 2ου σε 20€, των 3ου και 4ου σε 50€ και για κάθε επί πλέον τέκνο σε 70€… Με αποτέλεσμα, το επίδομα του κάθε παιδιού από ονομαστικό που ήταν,  μετατρέπεται πλέον  σε αριθμητικό (δηλαδή το 5ο τέκνο ενώ μέχρι σήμερα ελάμβανε το επίδομα του 5ου τέκνου για όσο διάστημα ήταν προστατευόμενο, τώρα με την ενηλικίωση μεγαλύτερου αδελφού του μεταπίπτει στη θέση του 4ου, μετά του 3ου τέκνου κ.ο.κ. με αντίστοιχη μείωση του επιδόματος).
Έτσι, εργαζόμενος Δημόσιος Υπάλληλος με 7 παιδιά, εκ των οποίων τα 3 είναι πλέον προστατευόμενα τέκνα, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε:
Επίδομα Γάμου: 35€ + επίδομα παιδιών: 3 Χ 73€ = 219€ και συνολικά: 254€, από το Νοέμβριο, με το νέο νόμο,  η οικογενειακή του παροχή είναι πλέον, συνολικά : 120€!!!, μειωμένη κατά 53%!!!
Πως να τις χαρακτηρίσουμε όλες αυτές τις ενέργειες της απελθούσας Κυβέρνησης; Ανικανότητα; Αδιαφορία για τις επόμενες γενιές ;
Ο νέος Πρωθυπουργός της μεταμφιεσμένης Κυβέρνησης γνωρίζει ότι η περικοπή των επιδομάτων των τέκνων, ενώ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επηρεάσει την επίλυση του οικονομικού προβλήματος, θα συμβάλλει αποκλειστικά και μόνο στην περαιτέρω συρρίκνωση των μελών των Ελληνικών οικογενειών; Ενώ ουδείς ασχολείται με όλους αυτούς που εξάγουν χιλιάδες ευρώ στις χώρες καταγωγής τους, χωρίς όμως κάποιος να ελέγχει εάν αυτά έχουν δηλωθεί ως εισόδημα και εάν έχουν φορολογηθεί. Αυτή η φοροδιαφυγή δεν ενδιαφέρει; Θέλουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να συρρικνώνεται ; Δεν αρκεί ότι έχουμε καταντήσει μια χώρα εξαθλιωμένων γερόντων;
Αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε;


Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.