Οι κούκλες, οι ντίβες και οι... πύραυλοι

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό Σαλόνι Αυτοκινήτου στις ΗΠΑ άνοιξε τις πύλες του στους λάτρεις των τεσσάρων τροχών, στους οποίους παρουσίασε εντυπωσιακά μοντέλα.
Από το νέο compact ηλεκτροκίνητο της Honda, μέχρι το ταχύτερο αμάξι που κατασκευάστηκε ποτέ στο Ντιτρόιτ, η φετινή Διεθνής Εκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες φιλοδοξεί να καλύψει όλα τα γούστα.

Η κατηγορία των μικρών είναι σαφέστατα ενισχυμένη, όμως με την Καλιφόρνια να αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, ο επισκέπτης δεν θα πρέπει να εκπλαγεί από το δυσανάλογο αριθμό super cars - από τη νέα Jaguar XKR-S, μέχρι τη δεύτερης γενιάς Porsche 911 που υιοθετεί νέες τεχνολογίες και εμφανίζεται πιο ισχυρή από ποτέ. Η Cadillac, το πιο πολυτελές brand του ομίλου General Motors, αποκτά νέα ναυαρχίδα με τη μορφή του premium sedan XTS, το οποίο θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα μοντέλα STS και DTS.

Εξαιρετικά φορτωμένο είναι ωστόσο το πρόγραμμα της Ford στο φετινό L.A. Auto Show. Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ παρουσιάζει για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο Mustung Shelby GT500, το οποίο το 2013, οπότε θα κυκλοφορήσει, θα γίνει το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του που θα σπάσει το φράγμα των 320 χιλιομέτρων την ώρα.
Το σπορ Focus ST μοιράζεται τη σκηνή με την concept version ST του Fiesta, ενώ η Lincoln λανσάρει ένα εντελώς διαφορετικό design μέσα από το MKS sedan και το MKT crossover.
Στη διάρκεια της έκθεσης θα απονεμηθεί βραβείο για το πιο «πράσινο αυτοκίνητο της χρονιάς». Τα υποψήφια μοντέλα της κατηγορίας είναι πολλά, μεταξύ των οποίων το Honda Fit EV, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το i3 battery και το i8 hybrid της BMW καθώς επίσης και τα Toyota Prius V και Volkswagen Passat TDI.
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Σχόλια