Η Μετα-Κεμαλική Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας

metakemaliki-exwteriki-politiki3_3
Το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
Η Μετα-Κεμαλική Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας,  την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, από τις 09:30 πμ., στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο για το διεθνές σύστημα, με δεδομένη τη δυσχερή συγκυρία για τη χώρα μας και τις νέες προσεγγίσεις που υιοθετεί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, είναι αναγκαίο, ίσως περισσότερο από ποτέ, για την Ελλάδα και για την Ελληνική επιστημονική κοινότητα των Διεθνών Σχέσεων να μελετήσει όλες τις διαστάσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Στόχος της ημερίδας είναι να εξεταστούν τα δόγματα και η στρατηγική που συνθέτουν την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας με βάση την επιστημονική ανάλυση, μακριά από ιδεοληψίες και δογματισμούς.  Πανεπιστημιακοί καθηγητές, εμπειρογνώμονες και αναλυτές των Διεθνών Σχέσεων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα καταθέσουν τις απόψεις τους και θα επιδιώξουν ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ τους και με το κοινό.
Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές, δημοσιογράφους, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας που ενδιαφέρεται για τις Διεθνείς Σχέσεις, την εξωτερική πολιτική  και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.
Συμμετέχουν:

μέσω Skype
- Αμικάμ Ναχμάνι (Ισραήλ)
- Τερ-Ματεβοσιάν (Αρμενία)

09.30' - 11.30'
- Παναγιώτης Ήφαιστος
- Ιωάννης Μάζης
- Σάββας Καλεντερίδης


12.00' - 14.00'
- Ηλίας Κουσκουβέλης
- Σπυρίδων Λίτσας
- Νικόλαος Ραπτόπουλος

Σχόλια