ΕΜΠΡΟΣ Κυβερνήτες, ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ!

Οι χθεσινές παραδοχές στελεχών του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, δηλαδή… του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το «λάθος»* που έγινε με την Ελλάδα, συνιστά επί της ουσίας ομολογία ενοχής. Ή τουλάχιστον, επαρκή αιτιολόγηση, για να διεκδικήσει η Ελλάδα στο μέλλον αποζημίωση. Για… εθνική οδύνη.
Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι εταίροι και δανειστές ΠΡΕΠΕΙ να κληθούν και να απολογηθούν για την ισοπέδωση του μέλλοντος ενός λαού.


*Όπου «λάθος», οι Γερμανοί παραδέχονται ότι το μείγμα πολιτικής που επελέγη και εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2010, μετά δηλαδή από την υπογραφή του Μνημονίου Ι, είχε σοβαρή απόσταση… από την πραγματικότητα.
Οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βέβαια, έσπευσαν να επισημάνουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπονήθηκε μετά από συλλογική… συζήτηση ορισμένων από τα κορυφαία οικονομικά μυαλά του πλανήτη.
Λες και η παραπάνω παράμετρος συνιστά… άλλοθι, όταν και εφόσον οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι εταίροι και δανειστές κληθούν να απολογηθούν για την ισοπέδωση του μέλλοντος ενός λαού.
Άλλοθι λοιπόν δεν είναι.

Στα ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ λοιπόν!
Και τη συγκεκριμένη αποζημίωση, θα πρέπει να απαιτήσουμε να την εισπράξουμε.
Όχι σαν τις άλλες, επίσης γερμανικές αποζημιώσεις.
ΕΜΠΡΟΣ Κυβερνήτες, ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ!

Σχόλια