ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 θα εορτασθεί στη Ν. Ποτίδαια, η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Χερσονήσου Κασσάνδρας, κατά το 1821.
Η καθιέρωση του Εορτασμού έγινε με σκοπό να αποδοθεί η οφειλόμενη από το έθνος τιμή και ευγνωμοσύνη στους πολεμιστές, στους νεκρούς και τα θύματα του ιερού εκείνου αγώνα, κατά τον οποίο οι κάτοικοι της Κασσάνδρας και πολλοί πατριώτες από άλλες περιοχές αντιστάθηκαν με τόλμη και αυτοθυσία στο...

βάρβαρο κατακτητή, καταγράφοντας σελίδες δόξας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος καλεί όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής να τιμήσουν την επέτειο με την παρουσία τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ και  Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων της χερσονήσου Κασσάνδρας, από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Νοεμβρίου 2011.
2.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ, Ι.Δ., και Τραπεζών σε όλη τη χερσόνησο κατά τις βραδινές ώρες της 14ης Νοεμβρίου 2011.
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011. 
1. Ώρα 10:30: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ποτίδαιας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας.
 2.Ώρα 11:20: Επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.
θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή. Η φιλαρμονική του Δήμου Κασσάνδρας θα παιανίσει και θα ανακρούσει τον Εθνικό μας Ύμνο.
3.Θα ακολουθήσει παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Δημοτικού Διαμερίσματος της Ποτίδαιας, των μαθητών μπροστά από τους επισήμους και τους κατοίκους.

Σχόλια