Εστειλαν το χαράτσι στους σεισμοπαθείς των Γρεβενών που ζουν σε κοντέινερ

Από τα... ρούχα τους έχουν βγει οι σεισμοπαθείς των τριών σεισμόπληκτων οικισμών Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσολάκκου Γρεβενών, καθώς καλούνται να πληρώσουν τέλος ακινήτων για τα κοντέινερ, στα οποία διαμένουν μετά τον σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995.
Μάλιστα, όταν έλαβαν τους λογαριασμούς, έκπληκτοι διαπίστωσαν να αναγράφονται τα τετραγωνικά των κοντέινερ που για περισσότερα από δεκαέξι χρόνια θεωρούνται πρώτη τους κατοικία!


Στους σεισμοπαθείς είχε δοθεί η υπόσχεση στεγαστικών δανείων για την ανέγερση νέων σπιτιών, ωστόσο μέχρι σήμερα ούτε το 5% των σεισμοπλήκτων δεν έχει πάρει δάνεια. Αντί γι’ αυτά, συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους περισσότερους, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση στον δήμο να τους συμπαρασταθεί.
Ο γενικός γραμματέας του δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια καταδεικνύει στη μεγαλοπρέπειά της την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζεται η όλη ιστορία του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας» σημειώνοντας ότι «το ελληνικό Δημόσιο όφειλε με αναλογικό τρόπο να κάνει κάποιον έλεγχο». Καταλήγοντας ο κ. Τόσκας επισήμανε:
«Ως δήμος Γρεβενών θα αποστείλουμε εντός των ημερών εξώδικο προς τη ΔΕΗ για να λυθεί αυτή η προχειρότητα».
Σημειώνεται ότι το τέλος ακινήτων καλούνται επίσης να πληρώσουν και σεισμοπαθείς που έχουν μετατρέψει τις αποθήκες και τους στάβλους σε κατοικήσιμο χώρο.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.