ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΩΜΟΛΟΧΙΑ ;;;

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!

Σερφάροντας κάποιος στο διαδίκτυο και περιδιαβαίνοντας τις διάφορες σοβαρές και ενημερωτικές ιστοσελίδες, διαπιστώνει ότι, δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει το περιθώριο να δημιουργηθεί κάποιο επίπεδο σοβαρής συζήτησης και γόνιμου προβληματισμού, στα θέματα που συνεχώς ανακύπτουν και κάποιοι τολμούν και παίρνουν θέση και διατυπώνουν άποψη !
Αντ' αυτού, πολλά σχόλια που στέλνονται, κυρίως από ανωνύμους ή πάντοτε από ανωνύμους, αποτελούν ένα οχετό βωμολοχιών,
ύβρεων, ειρωνιών, ακόμη και φονικών διαθέσεων, εις βάρος εκείνων που κατέθεσε την άποψή του ή εξέφρασε τη θέση του.! Πολύ περισσότερο συμβαίνει αυτό, αν, εκείνος που δημοσιεύθηκε το κείμενό του, διαφανεί ότι πιστεύει στο Θεό και ονειρεύεται μια ακμάζουσα Ελλάδα Χριστιανική και Ορθόδοξη …
Τελικά, το μέσο αυτό της ελεύθερης επικοινωνίας, που κάποιοι πιστεύουμε ακόμη ότι, μπορεί να προσφέρει σημαντικά και ωφέλιμα πράγματα σε πλείστα όσα ζητήματα γενικωτέρου ενδιαφέροντος, αν, ΑΜΕΣΑ οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων αυτών (που για την προσπάθειά τους, προσωπικά τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ), δεν το προσέξουν, είναι εύκολο να διολισθήσει και να εκπέσει στο τραγικό επίπεδο των τελεοπτικών ''σόου'' ή το χειρότερο, να μετατραπεί σε εκχυδιασμένη και τυραννική μορφή σύγχρονης παραεξουσίας και εκφοβισμού !
Νομίζω τέλος ότι, όλοι οι σωστοί ''σέρφερ'' του διαδικτύου, πρέπει να συμφωνήσουμε, στο να ανεβάζουμε το επίπεδο ιστοσελίδων που φιλοξενούν τα κείμενά μας και μ' αυτό τον τρόπο να δείχνουμε την ευγένεια και το ήθος μας !
Άλλο η διατύπωση επιχειρημάτων, έστω και με χειρουργικό και έμπονο τρόπο (όταν το απαιτούν οι περιστάσεις) και η αυστηρή (έστω και άτεγκτη) κριτική προσωπικοτήτων του εγχωρίου και διεθνούς γίγνεσθαι, μέσα από τα ''έργα και τις ημέρες'' τους! Είναι, όμως, τελείως διαφορετικό, οι ύβρεις και οι χυδαιολογίες, επειδή κάποιος δεν αντέχει να ακούσει και την διαφορετική θέση ... Η αντίδραση αυτή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αποτελεί ΦΑΣΙΣΜΟ του χειρίστου είδους και έμπρακτη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!


Γεώργιος Ντόνας
Οικονομολόγος

Σχόλια

  1. Έχει δίκιο ο κ. Ντόνιας. Η ανωνυμία όμως είναι και ένα μέσο αποφυγής "παράπλευρων απωλειών" από την γνωστοποίηση ενός ονόματος και των θέσεων που έχει στον επαγγελματικό του αλλά και φιλικό του κύκλο. Αυτό όμως σημαίνει ότι ο κάθε "ανώνυμος" είναι πολύ περισσότερο προσεκτικός για το τι γράφει και επί πλέον με κανένα τρόπομ δεν καταφεύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και βωμολοχίες. Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει, κυρίως εκεί που η ανάρτηση σχολίων είναι εντελώς ελεύθερη και δεν πραγματοποιείται κάποιος έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.