Arutz Sheva : Το Ισραήλ είναι η γραμμή άμυνας Ελλάδας και Κύπρου..

Διαβάστε τι είπε στον Arutz Sheva, ο στρατηγικός αναλυτής Mark Langfan, στο israelnationalnews , για τις  σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τρίτη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αγιαλόν, ρωτήθηκε ποια θα ήταν η αντίδραση του Ισραήλ στην απειλή που θέτει η Τουρκία όσον αφορά την γεώτρηση πετρελαίου στην Κύπρο. Ο Αγιαλόν κατηγορηματικά δήλωσε:
"Αν κάποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει αυτές τις γεωτρήσεις, θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις." 
Τον τελευταίο μήνα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στείλει ναυτικές δυνάμεις για την προστασία των δικαιωμάτων της από την γεώτρηση.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ Αγιαλόν και του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα Δημήτρη Δόλλη, οι δύο τους επικεντρώθηκαν στη συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου, σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου και τα κοινά στρατηγικά τους συμφέροντα στην ασφάλεια του ενεργειακού . Ένα τριμερές μνημόνιο συμφωνίας για το θέμα αυτό, καθώς και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων έχει συνταχθεί και αναμένεται να υπογραφεί σύντομα.
"Το τι σημαίνουν αυτές οι συναντήσεις στην Ελλάδα για μένα, είναι ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν σήμερα τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή αυτή του κόσμου με την βαρύτητα που τους αξίζει", είπε ο κ. Langfan, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα γράφημα το " Δυτικό Θέατρο επιχειρήσεων  "  που παρέχει συγκεκριμένες αποδείξεις ότι το Ισραήλ είναι η μία και μόνη γραμμή άμυνας  της Ελλάδας και Κύπρου , μία και μόνο γραμμή άμυνας εναντίον ενός " Ισλαμικού τσουνάμι" που έχει την δυνατότητα να εμπλέξει σε πόλεμο την Κύπρο και την Ελλάδα.
Μιλώντας υπό την ιδιότητά του ως Ισραηλινού αναλυτή ασφαλείας, ο κ. Langfan είπε, "χωρίς την διάταξη μάχης του Ισραήλ και την ίδια την ύπαρξή του, θα ήταν αδύνατο για το ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί την Ελλάδα, πόσο μάλλον την Κύπρο, από ένα τουρκικό / Μουσουλμανικό παλιρροϊκό κύμα...Είτε αρέσει στο ΝΑΤΟ είτε όχι, το Ισραήλ είναι σήμερα η καρδιά και η ψυχή της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. "
Ο Langfan σημειώνει επίσης ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν εξέδωσε μια άμεση απειλή για το ΝΑΤΟ, όταν προειδοποίησε στις 27 Σεπτεμβρίου, 2011 ότι: "Θα ήθελα να συστήσω στη διεθνή κοινότητα να λάβει τα αναγκαία διδάγματα από την Μάχη της Πρέβεζας."
Η Ναυμαχία της Πρέβεζας έλαβε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου 1538 στην Πρέβεζα, μεταξύ του Οθωμανικού στόλου και του ενωμένου στόλου της Χριστιανικής Συμμαχίας (Holy League), η οποία συστήθηκε από τον Πάπα Παύλο Γ΄.
Υ.Γ
Τώρα αν όλα αυτά, που φαινομενικά δείχνουν ότι είναι προς συμφέρον της Ελλάδας, είναι προϊόν ή αποτέλεσμα εθνικής στρατηγικής είναι ένα θέμα...
Δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρουμε τι ακριβώς κάνουμε ή τι πάμε να κάνουμε...
Υπάρχει στόχευση, υπάρχει σχέδιο;;
Κατά την άποψή μας όπως και σε όλους τους τομείς, είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι..

Σχόλια