Wikileaks: η φωνή της αλήθειας γιορτάζει τα πέμπτα της γενέθλια

wikileaks by knozos d34h8mb1 Wikileaks: η φωνή της αλήθειας γιορτάζει τα πέμπτα της γενέθλιαΤο domain wikileaks.org καταχωρήθηκε σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου του 2006. Η ιστοσελίδα ξεκίνησε να δημοσιεύει τα πρώτα της έγγραφα τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Η ίδια η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι έχει ιδρυθεί από κινέζους αντιφρονούντες, δημοσιογράφους, μαθηματικούς και ανθρώπους της τεχνολογίας και της πληροφορικής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ταιβάν, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.


Παρόλα αυτά, οι πραγματικοί δημιουργοί του Wikileaks <…>
δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ δημοσίως και ελάχιστοι γνωρίζουν ποιοι πραγματικά μπορεί να είναι.
Από τον Ιανουάριο του 2007 όμως, το Wikileaks εκπροσωπείται δημοσίως από τον διάσημο πλέον Julian Assange αλλά και από άλλους. Ο ίδιος ο Julian Assange περιγράφει τον εαυτό του ως συμβουλευτικό μέλος του Wikileaks, δημοσιεύσεις όμως στην εφημερίδα “The Australian” παρουσιάζουν τον Assange ως ιδρυτή του Wikileaks. Από την άλλη, δημοσιεύσεις στο περιοδικό “Wired” από παρευρισκόμενο σε συζητήσεις με τον Assange, τον παρουσιάζουν όχι μόνο ως τον ιδρυτή, αλλά ως την ψυχή του οργανισμού, τον φιλόσοφο γύρω από την ιδέα του Wikileaks αλλά και τον βασικό χρηματοδότη.
Ύστερα από τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις από το Wikileaks με τις σοβαρότατες συνέπειες σε αξιωματούχους σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν έλειψαν και οι ποικίλες κατηγορίες εναντίον του Assange ο οποίος κατηγορήθηκε μέχρι και για βιασμό.
Από την πλευρά μας ελπίζουμε η φωνή του Wikileaks και οποιαδήποτε φωνή ξεσκεπάζει υποθέσεις τέτοιου είδους ενημερώνοντας ολόκληρο τον κόσμο για την πραγματική όψη των πραγμάτων, να μην πάψει ποτέ και να συνεχίσει ακάθεκτη το έργο της.

Σχόλια