Κάντε... sex, sex, sex


Λίγα πράγματα είναι αυτά που απολαμβάνουμε χωρίς να μας κάνουν κακό! Ενα από αυτά τα ελάχιστα είναι το σεξ, που σύμφωνα με τους επιστήμονες μακραίνει τη ζωή αφού μας θωρακίζει απέναντι στις «ζημιές» που προκαλεί το γήρας αλλά και το στρες. Ας δούμε λοιπόν πώς το τερπνό γίνεται και ωφέλιμο.
Kαρδιά Το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει κατά 50% τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού σύμφωνα με έρευνα του Queen's University Belfast. Αλλη έρευνα από το New England Research Institute έδειξε παρόμοια στοιχεία. Το συμπέρασμά της ήταν ότι όσοι κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 45%, ενώ οι τρεις φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο κατά 50%. Η παραγωγή ενδορφινών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής βοηθάει στην καταπολέμηση των ορμονών του σεξ.

Μακροζωία
Οσοι κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα είναι 50% πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που επιδίδονται πιο σπάνια στο «σπορ», σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Πονοκέφαλος
Η παλιότερη δικαιολογία για την αποφυγή του σεξ είναι ο πονοκέφαλος. Αυτή η δικαιολογία όμως δεν ευσταθεί πια, αφού σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα ο πονοκέφαλος μπορεί να καταπολεμηθεί με την επαφή. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο «Bulletin of Experimental Biology and Medicine» έδειξε ότι εθελοντές που εισέπνευσαν οξυτοκίνη, την ορμόνη που παράγεται κατά το σεξ, άντεχαν κατά 50% περισσότερο στον πόνο.

Κατά των καρκίνων
Ερευνα που δημοσιεύτηκε στην «British Journal of Urology» αποκάλυψε ότι οι άνδρες που κάνουν σεξ πάνω από πέντε φορές την εβδομάδα όταν είναι στα είκοσι τους μειώνουν τον κίνδυνο να εκδδηλώσουν καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή τους κατά ένα τρίτο. Επιπλέον, έρευνα που έγινε σε Γαλλίδες αποκάλυψε ότι όσες κάνουν σεξ πάνω από μία φορά το μήνα έχουν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Τα αυξημένα επίπεδα ορμονών που πλημμυρίζουν το σώμα κατά τη διάρκεια της επαφής και οδηγούν σε οργασμό φαίνεται να είναι η αιτία αυτής της προστατευτικής δράσης

Νεανική όψη
Ερευνα που έγινε σε πάνω από 3.500 άντρες και γυναίκες έδειξε ότι όσοι είχαν εμφάνιση που έκανε τους άλλους να πιστεύουν ότι ήταν επτά με δώδεκα χρόνια μικρότεροι απ' ό,τι στην πραγματικότητα, έκαναν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα! Η νεανική όψη που προσφέρει το σεξ αποδίδεται στο γεγονός ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την τροφοδοσία των κυττάρων με οξυγόνο.

Ανοσοποιητικό
Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα τονώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κατά 30%. Επίσης, φροντίστε να εναλλάσσετε την ώρα του σεξ στην καθημερινότητά σας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το πρωινό σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό βελτιώνοντας τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, αντισώματος που καταπολεμά τις λοιμώξεις.

espresso

Σχόλια