«H ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ: Ψαχτείτε.. από - στήθους»


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ
Ψαχτείτε…από - στήθους

Θεσσαλονίκη, 12/10/2011
Σεμινάριο ενημέρωσης και αυτοεξέτασης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού «H ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ: Ψαχτείτε…. από –στήθους» διοργανώνεται στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. από το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Θέρμης.


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12:30, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμης, με υπεύθυνη τη Σοφία Καραγιαννοπούλου, ειδική επιστήμονα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής Βορείου Ελλάδος, θα ενημερώσει και θα επιδείξει τρόπους αυτοεξέτασης, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα εξατομικευμένης αυτοεξέτασης στις συμμετέχουσες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Ο μήνας Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως «Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους» που είναι η πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου και η πιο συχνή απειλή για κάθε γυναίκα. Για το λόγο αυτό η Παιδαγωγική Σχολή, μια από τις Σχολές όπου φοιτά μεγάλο ποσοστό φοιτητριών, για δεύτερη χρονιά, συνεχίζει τον κύκλο των εκδηλώσεων της για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του στήθους. «Η γνώση είναι το πρώτο βήμα αντιμετώπισης» υποστηρίζουν οι διοργανώτριες και επισημαίνουν «Θέλουμε κάθε γυναίκα από νεαρή ηλικία, να γνωρίζει για τον καρκίνο μαστού, τις ενδείξεις και τα συμπτώματά του και βεβαίως για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής του. Θέλουμε κάθε γυναίκα να καταπολεμήσει τους φόβους και τις προκαταλήψεις της και να ενσωματώσει στην καθημερινότητά της τον τακτικό προληπτικό έλεγχο που μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Ας προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα στατιστικά στοιχεία που μας δείχνουν ότι ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό των Ελληνίδων, σε σύγκριση με το τι συμβαίνει σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, μέσα από τον προληπτικό έλεγχο μαθαίνει έγκαιρα και επωφελείται από το πρώιμο στάδιο της ασθένειας έτσι ώστε στη συνέχεια να την αντιμετωπίσει με επιτυχία».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr
Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη

Σχόλια