«Σφάζονται» για τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης Δανιηλίδης και Ζουρνάς- Παρέμβαση εισαγγελέα!

«Είναι ντροπή. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και δεν ασχολούμαι με τις αντιπολιτευτικές δηλώσεις του κ. Δανιηλίδη», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Γ.Ζουρνάς απαντώντας στην επιστολή του δήμαρχου Νεάπολης Συκεών που τον κατηγορούσε για απάθεια.
«Ο κ. Δανιηλίδης ως δήμαρχος της Νεάπολης Συκεών και ως νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΠΕΔ γνωρίζει άριστα ότι ο αποκλεισμός όλων των ΧΥΤΑ και σταθμών μεταφόρτωσης όπου αυτοί υπάρχουν έγινε με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Δεν είναι θέμα ένα μόνος ΧΥΤΑ. Το θέμα είναι κεντρικό.
Επομένως, κάθε κίνηση που θα γίνει ενάντια στις πράξεις της ΠΟΕ ΟΤΑ πρέπει να γίνει σε κεντρικό επίπεδο. Στην προκειμένη, το υπ. Εσωτερικών φέρει την ευθύνη και δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Ας αφήσει ο κ. Δανιηλίδης την αντιπολίτευση», επισήμανε.
Η επιστολή Δανιηλίδη
Στην επιστολή του ο κ. Δανιηλίδης, ανέφερε: «Για πολλοστή φορά και με μέγιστη αγωνία για το κοινό αγαθό της δημόσιας υγείας που επαπειλείται, σας εφιστώ την προσοχή και διαμαρτύρομαι ταυτόχρονα για την απαθή στάση σας, καθώς ελάχιστοι συνδικαλιστές έχουν αποκλείσει από την προηγούμενη Παρασκευή 30-09-2011 και συνεχίζουν να αποκλείουν τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης και με την απειλή βίας απαγορεύουν την προσέλευση και απόρριψη απορριμμάτων», αναφέρει. Τον κατηγορεί επίσης πως ως πρόεδρος του Συνδέσμου δεν έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της συνέχισης αυτής της κατάστασης και προσθέτει: «έτσι συμπράττετε ουσιαστικά στον κίνδυνο της υγείας που γεννάται από την παραμονή των απορριμμάτων στους δρόμους, έξω από τα σχολεία, νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ, νοσοκομεία και άλλα σημεία συνάθροισης ευπαθών κοινωνικών ομάδων». Ο κ. Δανιηλίδης, καλεί τον κ. Ζουρνά να ενεργήσει στην κατεύθυνση της άμεσης επαναλειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ώστε να αρχίσει να καθαρίζει ο νομός από τα απορρίμματα που ειδικά υπό τις καιρικές συνθήκες καλοκαιρίας θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Εισαγγελική παρέμβαση
Εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα ή όχι.

thousandnews

Σχόλια