Μετά την Ελλάδα και το Βέλγιο είχε "μαγειρεμένα" οικονομικά στοιχεία ;;

Mόνο που οι Βέλγοι ξέρουν να τα καλύπτουν....
Σύμφωνα με το Μonsters&critics :
Ένας γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα μοντέλο πιθανoτήτων για να αποδείξει ότι η Ελλάδα είχε πλαστά οικονομικά στοιχεία, δήλωσε την Τρίτη ότι η ίδια δοκιμή πρότεινε ότι το Βέλγιο είχε επίσης μαγειρεμένα βιβλία.
Ο Gernot Braehler του Πανεπιστημίου του Ilmenau και τρεις άλλοι ακαδημαϊκοί είπαν ότι είχαν συγκρίνει τα οικονομικά στοιχεία από 16 χώρες.

Η ομάδα εφάρμοσε το νόμο Benford του, που ονομάζεται επίσης ο νόμος του πρώτου ψηφίου- μια μαθηματική αρχή η οποία δείχνει ότι οι αριθμοί που ξεκινούν με το 1 είναι πιο κοινοί στις λίστες των μεγάλων αριθμών, που αποτελούν 30% των καθημερινών δεδομένων. Ενώ οι αριθμοί που αρχίζουν από 9 είναι λιγότερο κοινοί.
«Στους πειραγμένους αριθμούς, η κατανομή δεν ταιριάζει με το νόμο του Benford “, είπαν.
Η βαθμολογία για την Ελλάδα κατά τη δοκιμή, υποδηλώνει ότι μερικοί από αριθμούς ήταν ψευδείς, δήλωσαν οι τέσσερις ακαδημαϊκοί σε ανακοίνωσή τους. Η διακύμανση του Βελγίου από την αναμενόμενη κατανομή ήταν σχεδόν τόσο ακραία, όπως είπαν, και θα πρέπει να διερευνηθεί.
«Η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα μπήκε στην ευρωζώνη το 2001, μέσω αυτής της εξαπάτησης", είπαν, προσθέτοντας ότι η φαλκίδευση δεδομένων μπορεί επίσης να είχε βοηθήσε την Ελλάδα να αποφύγει τις οικονομικές κυρώσεις αργότερα.
«Οι ευρωπαϊκές στατιστικές αρχή η Eurostat έχει ήδη αποδειχθεί ότι η Ελλάδα μαγείρευε τα οικονομικά δεδομένα της, έτσι πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι η δοκιμή Benford θα είναι αποτελεσματική και σε άλλες περιπτώσεις", είπαν.
Η ομάδα ανέλυσε 156 δημοσιευμένα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων και των κρατικών δαπανών, σε 16 από τα 17 ευρωπαϊκά κράτη του ευρώ μεταξύ 1999 και 2009.

Σχόλια